A provence-i popcorn csirke elkészítéséhez először a natúr joghurtot összekeverjük 300 ml vízzel, sózzuk és ízesítjük a fokhagymaporral, valamint borssal. Mozsárban megtörjük a provence-i fűszert és ezt is hozzáadjuk a joghurtos alaphoz. A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, belekeverjük a pácba és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Ha lejárt az idő, a pácból kiemelve beleforgatjuk a kockákat a burgonyakeményítőbe, aztán mehet vissza a pácba, majd a panko morzsába. Bő, kb. 170 fokra melegített olajban 2-3 perc alatt kisütjük a csirkekockákat, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.
A kéksajtos mártogatóshoz a sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, és villával fellazítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A kész csirkefalatokat a mártogatóssal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: 1 óra