Vegán
Hozzávalók
- 500 g tofu
- 155 g finomliszt
- 250 ml növényi tej
- só
- 200 g panko morzsa
- 6 ek étolaj
A fűszeres szószhoz
- 100 ml szójaszósz
- 1 ½ ek ázsiai csípős paszta
- bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 ek juharszirup
- 1 ek fűszerpaprika
A legjobb vegán „csirkemellcsíkok”
Hozzávalók
- 500 g tofu
- 155 g finomliszt
- 250 ml növényi tej
- só
- 200 g panko morzsa
- 6 ek étolaj
A fűszeres szószhoz
- 100 ml szójaszósz
- 1 ½ ek ázsiai csípős paszta
- bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 ek juharszirup
- 1 ek fűszerpaprika
A vegán „csirkemellcsíkok” elkészítéséhez a tofut felszeleteljük ujjnyi vastag csíkokra, így 16-18 darabot kell kapnunk. A lisztet csomómentesre keverjük a növényi tejjel és sóval. Megforgatjuk benne a tofuszeleteket, majd átdobjuk a panko morzsába, és abban is alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és minden oldalán körbepirítjuk a panírozott tofukat 1-2 perc alatt.
A szójaszószt egy tálban kikeverjük a csípős pasztával, borssal, a fokhagymaporral, a juharsziruppal és a fűszerpaprikával, majd a kisült tofufalatokat megforgatjuk ebben a fűszeres szószban, és már tálalhatjuk is!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vegán „csirkemellcsíkok” recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!