Az olaszok egyik legnagyobb klasszikusa újragondolva: szaftos pulykamell zsályával és pármai sonkával. Mutatjuk, hogyan készül ez a kaja!
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A sonkaszeleteket ráfektetjük a húsra, mindegyik szeletre helyezünk két levél zsályát is, és fogpiszkáló segítségével rátűzzük. Az előkészített szeletek mindkét oldalát meghempergetjük a lisztben, majd egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olívaolajon.
Mikor az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk, dobunk még mellé pár levél zsályát és a vajat. Miután a vaj elolvadt és újra pirul a hús, felöntjük a borral és az alaplével. Néhányszor megforgatva készre pároljuk a húst a boros alaplében.
A salátához falatnyi darabokra vágjuk a római salit, az uborkát és a paradicsomot, és összeforgatjuk a rukkolával sóval, borssal, valamint az olívaolajjal összekevert balzsamecettel. A kész saltimboccát a salival tálaljuk és bőségesen meglocsoljuk a serpenyőben keletkezett mártással.
