Húsételek

Pulykasaltimbocca

Pulyka saltimbocca

Hozzávalók
800 g
pulykamellfilé
só, bors
8 szelet
pármai sonka
12 levél
zsálya
3 ek
finomliszt
60 ml
olívaolaj
1 dl
száraz marsala bor
200 ml
alaplé
A salátához
1 fej
római saláta
400 g
kígyóuborka
5 db
paradicsom
(90 g/db)
30 g
rukkola
100 ml
olívaolaj
50 ml
balzsamecet
só, bors
60 g
vaj

Elkészítés

Az olaszok egyik legnagyobb klasszikusa újragondolva: szaftos pulykamell zsályával és pármai sonkával. Mutatjuk, hogyan készül ez a kaja!

A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A sonkaszeleteket ráfektetjük a húsra, mindegyik szeletre helyezünk két levél zsályát is, és fogpiszkáló segítségével rátűzzük. Az előkészített szeletek mindkét oldalát meghempergetjük a lisztben, majd egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olívaolajon. 

Mikor az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk, dobunk még mellé pár levél zsályát és a vajat. Miután a vaj elolvadt és újra pirul a hús, felöntjük a borral és az alaplével. Néhányszor megforgatva készre pároljuk a húst a boros alaplében. 

A salátához falatnyi darabokra vágjuk a római salit, az uborkát és a paradicsomot, és összeforgatjuk a rukkolával sóval, borssal, valamint az olívaolajjal összekevert balzsamecettel. A kész saltimboccát a salival tálaljuk és bőségesen meglocsoljuk a serpenyőben keletkezett mártással. 

3 pulykás recept Lajostól
3 pulykás recept Lajostól. Alul: pulykás saltimbocca (Fotó: Street Kitchen)

Pulykás recepteket keresel? Ne is menj tovább, segítünk! A pulyka saltimbocca mellett van még néhány szuper ötletünk:

Pulykás BLT wrap

Maradékmentő pulykás saláta

Kolbászos-pulykás brassói

www.streetkitchen.hu

Pulykamell, zsálya, sonka, és egy kis boros szaft – ha ezt egyszer megkóstolod, örök kedvenc lesz!

Hozzávalók

4 főre
800 g
pulykamellfilé
só, bors
8 szelet
pármai sonka
12 levél
zsálya
3 ek
finomliszt
60 ml
olívaolaj
1 dl
száraz marsala bor
200 ml
alaplé
A salátához
1 fej
római saláta
400 g
kígyóuborka
5 db
paradicsom
(90 g/db)
30 g
rukkola
100 ml
olívaolaj
50 ml
balzsamecet
só, bors
60 g
vaj

Az olaszok egyik legnagyobb klasszikusa újragondolva: szaftos pulykamell zsályával és pármai sonkával. Mutatjuk, hogyan készül ez a kaja!

A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A sonkaszeleteket ráfektetjük a húsra, mindegyik szeletre helyezünk két levél zsályát is, és fogpiszkáló segítségével rátűzzük. Az előkészített szeletek mindkét oldalát meghempergetjük a lisztben, majd egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük pirítani az olívaolajon. 

Mikor az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk, dobunk még mellé pár levél zsályát és a vajat. Miután a vaj elolvadt és újra pirul a hús, felöntjük a borral és az alaplével. Néhányszor megforgatva készre pároljuk a húst a boros alaplében. 

A salátához falatnyi darabokra vágjuk a római salit, az uborkát és a paradicsomot, és összeforgatjuk a rukkolával sóval, borssal, valamint az olívaolajjal összekevert balzsamecettel. A kész saltimboccát a salival tálaljuk és bőségesen meglocsoljuk a serpenyőben keletkezett mártással. 

3 pulykás recept Lajostól
3 pulykás recept Lajostól. Alul: pulykás saltimbocca (Fotó: Street Kitchen)

Pulykás recepteket keresel? Ne is menj tovább, segítünk! A pulyka saltimbocca mellett van még néhány szuper ötletünk:

Pulykás BLT wrap

Maradékmentő pulykás saláta

Kolbászos-pulykás brassói

Ha tetszett a Pulyka saltimbocca receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept