Szendvics

Pulykásklubszendvics

Pulykás klubszendvics

Hozzávalók
20 g
vaj
A sonkához
60 g
paradicsompüré
só, bors
1.5 ek
méz
1 ek
olívaolaj
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
700 g
pulykamell
Az összeállításhoz
8 szelet
bacon
2 db
tojás
só, bors
8 szelet
gouda sajt
4 - 6 levél
római saláta
1 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
4 db
sajtos stangli
A szendvicsszószhoz
80 g
majonéz
0.5 db
citrom
1 ek
dijoni mustár
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
méz

Elkészítés

A pulykamellsonka pácához kikeverjük a paradicsompürét sóval, borssal, mézzel, olívaolajjal, füstölt paprikával és zúzott fokhagymával. Miután a pulykamellet megtisztítottuk, alaposan bekenjük a páccal mindkét oldalát és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a meghőmérő, amit a pulykamell legvastagabb részébe szúrtunk, 80 fokot mutat. Ez körülbelül 25-30 perc. Mikor letelt a sütési idő, a pulykamellet szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 20 percet, majd hűtőbe dobjuk legalább 4 órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen,

A baconszeletek mindkét oldalát olajozott serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félrerakjuk őket a szendvics összeállításáig.

A tojásokat feltörjük, és egy keverőtálban alaposan felverjük sóval és borssal. Ezután kiolajozott serpenyőben 1-2 percig sütjük, majd megpakoljuk a sajtszeletekkel, lehúzzuk a lángról és lefedjük egy fedővel. Így elegendő hő marad a serpenyőben ahhoz, hogy a sajt megolvadjon és a tojás tökéletesre készüljön.

Kikeverjük a szendvicshez a szószt, amihez majonézt, dijoni mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot, egy kevés mézet, illetve zúzott fokhagymát adunk. Ezt alaposan elkeverjük.

A kihűlt pulykamellet vékony szeletekre vágjuk.

A sajtos stanglikat háromfelé vágjuk, és egy kevés vajon alaposan lepirítjuk egy serpenyőben. Majd jöhet az összeállítás, amihez először a stangliszeleteket megkenjük a szósszal, aztán jöhetnek a salátalevelek, a paradicsomkarikák, egy-egy baconszelet, a felcsíkozott sajtos omlett és a házi pulyakmellsonka, majd összerakjuk a három emeletet, átszúrjuk hurkapálcákkal és elkészültünk.

Tipp: A maradék pulykamellsonkát nyugodtan használjátok más szendvicsekhez is!
pulykas-klubszendvics
Pulykás klubszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: minimum 4 óra, de egy éjszaka a legjobb

Még több tuti szendvics:

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Íme egy extrább köntösbe bújtatott klubszendvics. A sajtos stangli eléggé feldobja ezt a kaját, de a házi pulykamellsonka lesz a hab a tortán.

Hozzávalók

4 db szendvicshez
20 g
vaj
A sonkához
60 g
paradicsompüré
só, bors
1.5 ek
méz
1 ek
olívaolaj
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 gerezd
fokhagyma
700 g
pulykamell
Az összeállításhoz
8 szelet
bacon
2 db
tojás
só, bors
8 szelet
gouda sajt
4 - 6 levél
római saláta
1 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
4 db
sajtos stangli
A szendvicsszószhoz
80 g
majonéz
0.5 db
citrom
1 ek
dijoni mustár
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
méz

A pulykamellsonka pácához kikeverjük a paradicsompürét sóval, borssal, mézzel, olívaolajjal, füstölt paprikával és zúzott fokhagymával. Miután a pulykamellet megtisztítottuk, alaposan bekenjük a páccal mindkét oldalát és egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a meghőmérő, amit a pulykamell legvastagabb részébe szúrtunk, 80 fokot mutat. Ez körülbelül 25-30 perc. Mikor letelt a sütési idő, a pulykamellet szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 20 percet, majd hűtőbe dobjuk legalább 4 órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen,

A baconszeletek mindkét oldalát olajozott serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félrerakjuk őket a szendvics összeállításáig.

A tojásokat feltörjük, és egy keverőtálban alaposan felverjük sóval és borssal. Ezután kiolajozott serpenyőben 1-2 percig sütjük, majd megpakoljuk a sajtszeletekkel, lehúzzuk a lángról és lefedjük egy fedővel. Így elegendő hő marad a serpenyőben ahhoz, hogy a sajt megolvadjon és a tojás tökéletesre készüljön.

Kikeverjük a szendvicshez a szószt, amihez majonézt, dijoni mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot, egy kevés mézet, illetve zúzott fokhagymát adunk. Ezt alaposan elkeverjük.

A kihűlt pulykamellet vékony szeletekre vágjuk.

A sajtos stanglikat háromfelé vágjuk, és egy kevés vajon alaposan lepirítjuk egy serpenyőben. Majd jöhet az összeállítás, amihez először a stangliszeleteket megkenjük a szósszal, aztán jöhetnek a salátalevelek, a paradicsomkarikák, egy-egy baconszelet, a felcsíkozott sajtos omlett és a házi pulyakmellsonka, majd összerakjuk a három emeletet, átszúrjuk hurkapálcákkal és elkészültünk.

Tipp: A maradék pulykamellsonkát nyugodtan használjátok más szendvicsekhez is!
pulykas-klubszendvics
Pulykás klubszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: minimum 4 óra, de egy éjszaka a legjobb

Még több tuti szendvics:

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Házi bagel szendvics sajtos, tépett csirkés töltelékkel

Csirkés bagett csípős majonézzel és reteksalátával

Ha tetszett a Pulykás klubszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept