Húsételek

Csirkefarhát-roládsültzöldségekkel

Csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel

Hozzávalók
100 g
fehérrépa
200 g
sárgarépa
200 g
zellergumó
250 g
brokkoli
50 ml
olívaolaj
só, bors
500 ml
olaj
A mártáshoz
1 l
csirkealaplé
A roládhoz
1 kg
csirke far-hát
só, bors
2 tk
magos dijoni mustár
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
narancs héja
50 g
vaj
A sült zöldségekhez

Elkészítés

A csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel egy könnyen elkészíthető recept.

Azöldségeket alaposan megmossuk, a fehérrépát meghámozzuk és a héját félretesszük, hogy később ropogós elemként kisüssük bő olajban. A sárgarépát és a zellert cikkekre, a fehérrépát karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Mellé tesszük a brokkolit is, és olívaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 

Az alaplevet egy lábasban közepes lángon felrakjuk redukálódni, közben a csirke far-hátról elkezdjük lefejteni a húsos részeket, majd egy vágódeszkára kihúzott folpackra helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és dijoni mustárral fűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd feltekerjük a folpackkal, roládot formázunk és elkötjük a végeit. Ezután fogpiszkálóval vagy hegyes hurkapálcával megszurkáljuk a fóliát, és egy újabb réteg fóliába csomagoljuk. Végül alufóliába tekerjük, és forrásban lévő vízbe helyezzük, ezután egyből elzárjuk a lángot, és 12 percig benne hagyjuk a tekercset.

Egy gyorsforralóban felhevítjük az olajat 150-160 fokosra, és ropogósra sütjük benne a lehámozott fehérrépahéjakat, majd megsózzuk. 

Ha visszaredukálódott az alaplé, belecsipkedjük a vajat, és folyamatos mozgatással beleolvasztjuk, így egy krémes mártást kapunk. A húst kicsomagoljuk a fóliából, és egy szakácsfáklya segítségével megpirítjuk a külsejét (ha nincs otthon ilyen eszközünk, akkor serpenyőben is körbepiríthatjuk a húst). Megszórjuk a húst apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk rá narancshéjat, végül a sült zöldségekkel és a visszaredukált mártással tálaljuk.

A csirkefarhát-rolád videós receptjét ITT találod!

  • Elkészítési idő: 35 perc
Csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)

Csirkés ételre vágysz? Íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Brutál ropogós csirkeburger

Szecsuáni csirke

Csirkés cajun tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Arra halad a világ, hogy már nem csak az éttermekben, de otthon is egyre többen figyelnek a pazarlás minimalizálására. Most megmutatom, hogyan lehet kreatívan kiaknázni a zero waste főzést.

Hozzávalók

2 főre
100 g
fehérrépa
200 g
sárgarépa
200 g
zellergumó
250 g
brokkoli
50 ml
olívaolaj
só, bors
500 ml
olaj
A mártáshoz
1 l
csirkealaplé
A roládhoz
1 kg
csirke far-hát
só, bors
2 tk
magos dijoni mustár
0.5 csokor
petrezselyem
1 db
narancs héja
50 g
vaj
A sült zöldségekhez

A csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel egy könnyen elkészíthető recept.

Azöldségeket alaposan megmossuk, a fehérrépát meghámozzuk és a héját félretesszük, hogy később ropogós elemként kisüssük bő olajban. A sárgarépát és a zellert cikkekre, a fehérrépát karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket. Mellé tesszük a brokkolit is, és olívaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 

Az alaplevet egy lábasban közepes lángon felrakjuk redukálódni, közben a csirke far-hátról elkezdjük lefejteni a húsos részeket, majd egy vágódeszkára kihúzott folpackra helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és dijoni mustárral fűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd feltekerjük a folpackkal, roládot formázunk és elkötjük a végeit. Ezután fogpiszkálóval vagy hegyes hurkapálcával megszurkáljuk a fóliát, és egy újabb réteg fóliába csomagoljuk. Végül alufóliába tekerjük, és forrásban lévő vízbe helyezzük, ezután egyből elzárjuk a lángot, és 12 percig benne hagyjuk a tekercset.

Egy gyorsforralóban felhevítjük az olajat 150-160 fokosra, és ropogósra sütjük benne a lehámozott fehérrépahéjakat, majd megsózzuk. 

Ha visszaredukálódott az alaplé, belecsipkedjük a vajat, és folyamatos mozgatással beleolvasztjuk, így egy krémes mártást kapunk. A húst kicsomagoljuk a fóliából, és egy szakácsfáklya segítségével megpirítjuk a külsejét (ha nincs otthon ilyen eszközünk, akkor serpenyőben is körbepiríthatjuk a húst). Megszórjuk a húst apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és reszelünk rá narancshéjat, végül a sült zöldségekkel és a visszaredukált mártással tálaljuk.

A csirkefarhát-rolád videós receptjét ITT találod!

  • Elkészítési idő: 35 perc
Csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)

Csirkés ételre vágysz? Íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Brutál ropogós csirkeburger

Szecsuáni csirke

Csirkés cajun tészta

Ha tetszett a Csirkefarhát-rolád sült zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept