A legjobb reggelik

RákóczitúrósfrenchtoastNUTELLA®-val

Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val

Hozzávalók
30 g
vaj
A töltelékhez
150 g
túró
30 g
mazsola
25 g
kristálycukor
0.5 db
citrom héja
Az áztatáshoz
500 ml
tej
2 db
tojás
50 g
kristálycukor
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt csillagánizs
0.5 tk
őrölt szegfűbors
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
Az összeállításhoz
4 szelet
kalács
80 g
baracklekvár
30 g
tört törökmogyoró
30 g

Elkészítés

A Rákóczi túrós french toasthoz először elkészítjük a tölteléket, ehhez a túrót villával áttörjük, és kikeverjük a mazsolával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Következő lépésben elkészítjük az áztató folyadékunkat, ehhez a tejet összekeverjük a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel. 

A kalácsszeleteket megkenjük a baracklekvárral, majd belehalmozzuk a tölteléket, ezután összefordítunk két szeletet, és az így kapott szendvicseket óvatosan az áztató folyadékba helyezzük oldalanként 2-3 percre, hogy jól magába szívja a fűszeres tejet.

Ezután a vajat közepes lángon felhevítjük egy sütésálló serpenyőben, és a kalácsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Megszórjuk a tört törökmogyoróval, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, végül NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.

rakoczi-turos-french-toast
Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)

Még több reggelirecept a Street Kitchen oldaláról:

Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

Eggs Benedict english muffinnal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A Rákóczi túrós az egyik kedvenc magyar sütim, főleg a nyáron, friss baracklekvárból. Most csavartam egyet ezen a klasszik desszerten, és reggeli formába öntöttem. Ez a kalácsból készült french toast perfekt napindító egy lazulós hétvégén.

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
A töltelékhez
150 g
túró
30 g
mazsola
25 g
kristálycukor
0.5 db
citrom héja
Az áztatáshoz
500 ml
tej
2 db
tojás
50 g
kristálycukor
0.5 tk
őrölt fahéj
0.5 tk
őrölt csillagánizs
0.5 tk
őrölt szegfűbors
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
Az összeállításhoz
4 szelet
kalács
80 g
baracklekvár
30 g
tört törökmogyoró
30 g

A Rákóczi túrós french toasthoz először elkészítjük a tölteléket, ehhez a túrót villával áttörjük, és kikeverjük a mazsolával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Következő lépésben elkészítjük az áztató folyadékunkat, ehhez a tejet összekeverjük a tojásokkal, a cukorral és a fűszerekkel. 

A kalácsszeleteket megkenjük a baracklekvárral, majd belehalmozzuk a tölteléket, ezután összefordítunk két szeletet, és az így kapott szendvicseket óvatosan az áztató folyadékba helyezzük oldalanként 2-3 percre, hogy jól magába szívja a fűszeres tejet.

Ezután a vajat közepes lángon felhevítjük egy sütésálló serpenyőben, és a kalácsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Megszórjuk a tört törökmogyoróval, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, végül NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.

rakoczi-turos-french-toast
Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)

Még több reggelirecept a Street Kitchen oldaláról:

Somlói zabpalacsinta NUTELLA®-val

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

Eggs Benedict english muffinnal

Ha tetszett a Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept