Hozzávalók
A sima zabpalacsintához
- 2 db tojás
- 75 g darált zabpehely
- 25 g zabliszt
- 1 tk nádcukor
- 1 csipet só
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 20 g finomliszt
- 100 ml zabtej
- 150 ml szóda
A kakaós zabpalacsintához
- 2 db tojás
- 75 g darált zabpehely
- 25 g zabliszt
- 1 tk nádcukor
- 1 csipet só
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 10 g finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- 100 ml zabtej
- 150 ml szóda
A töltelékhez
- 500 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 1 tk vaníliaaroma
- 60 g nádcukor
- 30 g keményítő
- 50 g mazsola
- 100 g darált dió
- 1 ek vaj
Az összeállításhoz
- 20 db babapiskóta
- 100 ml növényi tej (elhagyható)
- 1 ek holland kakaópor
- 75 g NUTELLA®
Hozzávalók
A sima zabpalacsintához
- 2 db tojás
- 75 g darált zabpehely
- 25 g zabliszt
- 1 tk nádcukor
- 1 csipet só
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 20 g finomliszt
- 100 ml zabtej
- 150 ml szóda
A kakaós zabpalacsintához
- 2 db tojás
- 75 g darált zabpehely
- 25 g zabliszt
- 1 tk nádcukor
- 1 csipet só
- 1 ek étolaj + a sütéshez
- 10 g finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- 100 ml zabtej
- 150 ml szóda
A töltelékhez
- 500 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 1 tk vaníliaaroma
- 60 g nádcukor
- 30 g keményítő
- 50 g mazsola
- 100 g darált dió
- 1 ek vaj
Az összeállításhoz
- 20 db babapiskóta
- 100 ml növényi tej (elhagyható)
- 1 ek holland kakaópor
- 75 g nutella®
A somlói zabpalacsinta elkészítéséhez először a palacsinták hozzávalóit egy-egy magas falú tálban botmixer segítségével csomómentesre turmixoljuk, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejet a tojássárgájákkal és a vaníliaaromával egy gyorsforralóban csomómentesre keverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett a tojásos tejhez öntjük, és közepes lángon melegítve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Közben hozzákeverjük a mazsolát és a darált diót is. Mikor elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat, és ezt is alaposan elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.
Az összeállításhoz a palacsintákba kenünk 2 evőkanál tölteléket, majd helyezünk rá 2 db babapiskótát, ha nincs időnk várni, amíg a krémtől megpuhul a babapiskóta, akkor egy kis növényi tejbe áztathatjuk. Megszitáljuk egy kevés kakaóporral, feltekerjük és NUTELLA®-val megcsorgatva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
Ha tetszett a somlói zabpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több palacsinta:
Csokis-meggyes palacsinta
Epres-túrós palacsinta
Kakaós palacsinta kókuszos-túrós töltelékkel