A raguhoz a hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, majd a kókuszolajon elkezdjük pirítani, és 4-5 perc után hozzádobjuk a szintén apró kockára vágott paprikát. Addig pirítjuk közepes lángon, amíg kapnak egy kis színt, ezután félrehúzzuk, beletesszük a paradicsomot, a köményt, a pirospaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük, és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, és egy botmixerrel leturmixoljuk.
Ezután jöhet bele a babérlevél és a darált pulykamell (ha szükségesnek látjuk, még önthetünk rá egy kevés vizet, de vigyázzunk, mert a hús is enged levet), és addig rotyogtatjuk, amíg alig marad nedvesség a ragun, és a pulyka is megfőtt.
A rizst, mint egy tésztát, forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg még van egy minimális roppanása, kb. háromnegyedig, aztán leszűrjük.
A karfiolt közepes-kicsi rózsákra bontjuk, és sós, forrásban lévő vízben kb. 4 percig főzzük, majd leszűrjük. A petrezselymet felaprítjuk, és a rizzsel együtt a raguhoz keverjük.
A rizses keveréket egy 25 x 35 cm-es tepsibe tesszük, ráhelyezzük a karfiolt, majd rákanalazzuk a joghurtot. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Előkészítési idő: kb. 5 perc
- Főzési idő: kb. 20 perc
- Sütés: kb. 30 perc
- Összesen: kb. 55 perc
