Street Kitchen

Rakotttöltöttkáposzta

Rakott töltött káposzta

Hozzávalók
150 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
500 g
darált sertéshús
1 ek
sertészsír
0.5 ek
sűrített paradicsom
2 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 tk
őrölt kömény
2
tasak előfőzött zacskós rizs
300 ml
víz
1 kg
vágott savanyú káposzta
450 g
laktózmentes tejföl

Elkészítés

A rakott töltött káposzta elkészítéséhez a szalonnát egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc után a felkarikázott kolbászt is. Az egészet alaposan átpirítjuk, majd félrehúzzuk, hogy kihűljön. 

Addig befűszerezzük a darált sertéshúst a zsírral és a sűrített paradicsommal. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a köményt is. Belekeverjük a rizst és a vizet, majd a kolbászos-hagymás keveréket is. 

Egy sütőtálba teszünk egy réteg átmosott savanyú káposztát, rá a darált húsos keverék felét, majd újabb káposztás réteg, a maradék hús, végül újból káposzta, és a tetejére a tejföl. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, és ha letelt az idő, grillfokozatra kapcsolunk, amíg a tejföl meg nem pirul a tetején. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szebben szeletelhető legyen.

rakott-toltott-kaposzta (1)
Rakott töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

A káposzta nemcsak töltve jó, de persze úgy a legjobb. Ezeket is kóstoljátok meg!

Zsolti-féle töltött káposzta

Töltött káposzta tejfölhabbal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Töltött káposzta az unalmas töltögetés nélkül? Naná! Egy tuti recept, ha a töltött káposzta megkülönböztethetetlen ízére vágysz, de meg akarod úszni!

Hozzávalók

6 főre
150 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
100 g
füstölt kolbász
500 g
darált sertéshús
1 ek
sertészsír
0.5 ek
sűrített paradicsom
2 tk
fűszerpaprika
só, bors
1 tk
őrölt kömény
2
tasak előfőzött zacskós rizs
300 ml
víz
1 kg
vágott savanyú káposzta
450 g
laktózmentes tejföl

A rakott töltött káposzta elkészítéséhez a szalonnát egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc után a felkarikázott kolbászt is. Az egészet alaposan átpirítjuk, majd félrehúzzuk, hogy kihűljön. 

Addig befűszerezzük a darált sertéshúst a zsírral és a sűrített paradicsommal. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a köményt is. Belekeverjük a rizst és a vizet, majd a kolbászos-hagymás keveréket is. 

Egy sütőtálba teszünk egy réteg átmosott savanyú káposztát, rá a darált húsos keverék felét, majd újabb káposztás réteg, a maradék hús, végül újból káposzta, és a tetejére a tejföl. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, és ha letelt az idő, grillfokozatra kapcsolunk, amíg a tejföl meg nem pirul a tetején. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, hogy szebben szeletelhető legyen.

rakott-toltott-kaposzta (1)
Rakott töltött káposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40-50 perc

A káposzta nemcsak töltve jó, de persze úgy a legjobb. Ezeket is kóstoljátok meg!

Zsolti-féle töltött káposzta

Töltött káposzta tejfölhabbal

Ha tetszett a Rakott töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept