Húsételek

Rántottcsirkedobverőjalapenóssültkrumplival

Rántott csirkedobverő jalapenós sült krumplival

Hozzávalók
A sült krumplihoz
A rántott dobverőhöz
8 db
csirkealsócomb
só, bors
120 g
finomliszt
1 mk
füstölt paprika
1 mk
fokhagyma-granulátum
3 db
tojás
120 g
zsemlemorzsa
700 g
sertészsír
A szószhoz
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 ml
vodka
300 ml
habtejszín
1 mk
őrölt füstölt paprika
só, bors
100 g
parmezán
60 g
vaj
800 g
fagyasztott hasábburgonya
150 ml
a vodkás szószból
200 g
vörös cheddar sajt
50 g
savanyított jalapenokarika
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A rántott csirkedobverő elkészítéséhez az első lépés, hogy a combokat a csonttal párhuzamosan bevágjuk és sózzuk, borsozzuk. A lisztben elkeverjük a füstölt paprikát és a fokhagyma-granulátumot. A combokat a szokásos módon bepanírozzuk. Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és kb. 5 perc alatt kisütjük a nagyjából 165 fokra melegített zsírban.

Vodkás mártogatós  

A szószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd további fél perc pirítás után felöntjük a vodkával, amit, ha elég magabiztosak vagyunk, be is gyújthatunk. Amikor elpárolgott az alkohol (ez kb. 20-30 másodperc), felöntjük a tejszínnel, ízesítjük a füstölt paprikával és sózzuk, borsozzuk. Amikor elkezd sűrűsödni a tejszín, belereszeljük a parmezánt, majd beledobjuk a vajat. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a főzőlapot.

Sült krumpli

Ha szükséges, a zsírt, amiben a combok sültek, leszűrjük, majd 180 fokra melegítjük, két részletben kisütjük benne a hasábburgonyát, aztán leitatjuk róla a felesleges zsírt. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, beleborítjuk a krumplit, megcsorgatjuk a vodkás szósz egy részével, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, grillfokozatra kb. 5 percre. Amikor elkészült, a krumplikupacra helyezzük a jalapenokarikákat és megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel. A dobverőket a krumplival és a vodkás mártogatóssal tálaljuk.

rantott-csirkedobvero
Rántott csirkedobverő jalapenós sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 
  • Sütési idő: 5 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A csirkedobverő számomra már önmagában egy szuper ételkülönlegesség. A panírba csempészett fűszerekkel, ezzel a vodkás mártogatóssal és a cuccos sült krumplival meg egyszerűen valami zseniális.

Hozzávalók

4 főre
A sült krumplihoz
A rántott dobverőhöz
8 db
csirkealsócomb
só, bors
120 g
finomliszt
1 mk
füstölt paprika
1 mk
fokhagyma-granulátum
3 db
tojás
120 g
zsemlemorzsa
700 g
sertészsír
A szószhoz
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 ml
vodka
300 ml
habtejszín
1 mk
őrölt füstölt paprika
só, bors
100 g
parmezán
60 g
vaj
800 g
fagyasztott hasábburgonya
150 ml
a vodkás szószból
200 g
vörös cheddar sajt
50 g
savanyított jalapenokarika
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

A rántott csirkedobverő elkészítéséhez az első lépés, hogy a combokat a csonttal párhuzamosan bevágjuk és sózzuk, borsozzuk. A lisztben elkeverjük a füstölt paprikát és a fokhagyma-granulátumot. A combokat a szokásos módon bepanírozzuk. Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és kb. 5 perc alatt kisütjük a nagyjából 165 fokra melegített zsírban.

Vodkás mártogatós  

A szószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd további fél perc pirítás után felöntjük a vodkával, amit, ha elég magabiztosak vagyunk, be is gyújthatunk. Amikor elpárolgott az alkohol (ez kb. 20-30 másodperc), felöntjük a tejszínnel, ízesítjük a füstölt paprikával és sózzuk, borsozzuk. Amikor elkezd sűrűsödni a tejszín, belereszeljük a parmezánt, majd beledobjuk a vajat. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a főzőlapot.

Sült krumpli

Ha szükséges, a zsírt, amiben a combok sültek, leszűrjük, majd 180 fokra melegítjük, két részletben kisütjük benne a hasábburgonyát, aztán leitatjuk róla a felesleges zsírt. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, beleborítjuk a krumplit, megcsorgatjuk a vodkás szósz egy részével, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, grillfokozatra kb. 5 percre. Amikor elkészült, a krumplikupacra helyezzük a jalapenokarikákat és megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel. A dobverőket a krumplival és a vodkás mártogatóssal tálaljuk.

rantott-csirkedobvero
Rántott csirkedobverő jalapenós sült krumplival (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 
  • Sütési idő: 5 perc

Ha tetszett a Rántott csirkedobverő jalapenós sült krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept