Szendvics

Krémsajttaléssonkávaltöltöttrántotthúsosszendvics

Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics

Hozzávalók
2 db
kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
100 g
krémsajt
4 szelet
fekete-erdei sonka
só, bors
100 g
liszt
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
1 db
kígyóuborka
0.5 fej
vöröshagyma
2 ek
200 ml
víz
100 g
almaecet
50 g
barna cukor
1 ek
mustármag
só, bors
A szószhoz
100 g
majonéz
1 ek
füstölt paprika
1 ek
csípős szósz
1 tk
fokhagymapor
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
szívsaláta
50 g
vaj

Elkészítés

Az uborkát és a hagymát felszeleteljük, lesózva negyedórát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Az vizet, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a sót és borsot egy lábosban összeforraljuk, míg fel nem oldódik a cukor, majd hozzáadjuk a zöldségeket, további öt percig közepes lángon főzzük, majd hagyjuk lehűlni. A szósz összetevőit összekeverjük.

A csirkébe vastagabb, rövidebb oldala felől egy éles késsel lyukat vágunk, és ebbe kanalazzuk először a krémsajtot, belenyomjuk a feltekert sonkát, majd még egy kevés krémsajttal zárjuk. Fogpiszkálóval lezárjuk a nyílást, végül liszt, fűszerezett tojás és panko morzsa keverékébe panírozzuk, és 160 fok körüli olajban kisütjük, vigyázva, hogy a belseje is megsüljön, de a külseje ne égjen meg.

A félbevágott zsemlék belső felét kevés vajon megpirítjuk. A pirult zsemle alját megkenjük a szósszal, erre kerül a saláta, a töltött rántott hús, a savanyúság, majd a buci tetejét is megszószozzuk, és készen is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A szendvicsekben az a jó, hogy végtelen táptalajt biztosítanak a kreativitásnak, egyben olyan ízbombákat lehet belőlük összepakolni, ami garantáltan mindenkinek elnyeri a tetszését. Ez a recept is egy ilyen.

Hozzávalók

2 szendvicshez
2 db
kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
100 g
krémsajt
4 szelet
fekete-erdei sonka
só, bors
100 g
liszt
2 db
tojás
100 g
panko morzsa
olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
1 db
kígyóuborka
0.5 fej
vöröshagyma
2 ek
200 ml
víz
100 g
almaecet
50 g
barna cukor
1 ek
mustármag
só, bors
A szószhoz
100 g
majonéz
1 ek
füstölt paprika
1 ek
csípős szósz
1 tk
fokhagymapor
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
4 levél
szívsaláta
50 g
vaj

Az uborkát és a hagymát felszeleteljük, lesózva negyedórát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Az vizet, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a sót és borsot egy lábosban összeforraljuk, míg fel nem oldódik a cukor, majd hozzáadjuk a zöldségeket, további öt percig közepes lángon főzzük, majd hagyjuk lehűlni. A szósz összetevőit összekeverjük.

A csirkébe vastagabb, rövidebb oldala felől egy éles késsel lyukat vágunk, és ebbe kanalazzuk először a krémsajtot, belenyomjuk a feltekert sonkát, majd még egy kevés krémsajttal zárjuk. Fogpiszkálóval lezárjuk a nyílást, végül liszt, fűszerezett tojás és panko morzsa keverékébe panírozzuk, és 160 fok körüli olajban kisütjük, vigyázva, hogy a belseje is megsüljön, de a külseje ne égjen meg.

A félbevágott zsemlék belső felét kevés vajon megpirítjuk. A pirult zsemle alját megkenjük a szósszal, erre kerül a saláta, a töltött rántott hús, a savanyúság, majd a buci tetejét is megszószozzuk, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept