Street food

Rántottpuliszka

Rántott puliszka

Hozzávalók
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
150 ml
fehérbor
200 g
finom szemű kukoricadara
1 l
zöldségalaplé
80 g
vaj
30 g
parmezán
300 g
konzerv kukorica
(netto tömeg)
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
liszt
tojás
panko morzsa
bő olaj

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. Rászórjuk a kukoricadarát, fokozatosan ráöntjük az alaplevet, és folyamatos kevergetés mellett, lassan bugyogtatva addig főzzük a puliszkánkat, amíg megduzzad és nagyon sűrű nem lesz (kb. 20-30 perc). A végén hozzákeverjük a vajat, a parmezánt, a kukoricát és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A puliszkát egy sütőpapírral bélelt jénaiba vagy tepsibe öntjük úgy, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen, majd betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem dermedt. Amikor ez megtörtént, tetszőleges méretű téglalapokat vágunk belőle, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Rántott puliszka

www.streetkitchen.hu

Most őszintén, melyik gyerek szereti a puliszkát? Rendesen rosszul voltam, ha kimondták a nevét… Pedig ha ilyen formában rakták volna elém, lehet, puliszkanagykövet lettem volna. :D Ne pánikoljatok, ha nem találtok panko morzsát, akkor jöhet a sima zsemlemorzsa is, azzal is működik.

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olívaolaj
150 ml
fehérbor
200 g
finom szemű kukoricadara
1 l
zöldségalaplé
80 g
vaj
30 g
parmezán
300 g
konzerv kukorica
(netto tömeg)
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
liszt
tojás
panko morzsa
bő olaj

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. Rászórjuk a kukoricadarát, fokozatosan ráöntjük az alaplevet, és folyamatos kevergetés mellett, lassan bugyogtatva addig főzzük a puliszkánkat, amíg megduzzad és nagyon sűrű nem lesz (kb. 20-30 perc). A végén hozzákeverjük a vajat, a parmezánt, a kukoricát és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A puliszkát egy sütőpapírral bélelt jénaiba vagy tepsibe öntjük úgy, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen, majd betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem dermedt. Amikor ez megtörtént, tetszőleges méretű téglalapokat vágunk belőle, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Rántott puliszka

Ha tetszett a Rántott puliszka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept