A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűtjük, aztán belekeverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajba kisütjük.
Figyelem, bombasztikus recept karantén idejére! Az olaszok arancininek nevezik a rizottóból készült rizsgolyót, ez pedig a mi kis magyar változatunk ugyanerre. Az biztos, hogy tökéletes vendégváró falatka… vagyis ööö, hagyjuk, az a lényeg, hogy nagyon finom! :D
Hozzávalók
10 - 14 darabhoz
250 g
rizs
50 g
liszt
80 g
trappista
1 db
tojás
2 ek
fagyasztott petrezselyem
só, bors
250 - 500 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűtjük, aztán belekeverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajba kisütjük.
Ha tetszett a Rántott, sajtos rizsgolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!