Rizses kaják

Rántott,sajtosrizsgolyók

Rántott, sajtos rizsgolyók

Hozzávalók
250 g
rizs
50 g
liszt
80 g
trappista
1 db
tojás
2 ek
fagyasztott petrezselyem
só, bors
250 - 500 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűtjük, aztán belekeverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajba kisütjük.

www.streetkitchen.hu

Figyelem, bombasztikus recept karantén idejére! Az olaszok arancininek nevezik a rizottóból készült rizsgolyót, ez pedig a mi kis magyar változatunk ugyanerre. Az biztos, hogy tökéletes vendégváró falatka… vagyis ööö, hagyjuk, az a lényeg, hogy nagyon finom! :D

Hozzávalók

10 - 14 darabhoz
250 g
rizs
50 g
liszt
80 g
trappista
1 db
tojás
2 ek
fagyasztott petrezselyem
só, bors
250 - 500 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Ha kész, kicsit hűtjük, aztán belekeverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket, és bő, forró olajba kisütjük.

Ha tetszett a Rántott, sajtos rizsgolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept