Hirdetés
Hirdetés

Rebarbarás mandulatorta

Hirdetés

Imádjuk a rebarbara fanyarságát egy édes tortába belecsempészni, mert őrülten finom ahogy az ízek kiegészítik egymást. Ebben a sütiben pont ezt az ízélményt fogjuk kapni, az egész pedig sok sok mandulával lesz megkoronázva. Nagyon szuper süti és ráadásul elkészíteni is egyszerű!

Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szelet)

Hozzávalók a piskótához:

  • 150 g puha vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 25 g vaníliás cukor
  • 2 nagy tojás
  • 250 g liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a mandulás rebarbarás réteghez:

  • 150 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 80 ml tej
  • 150 g hántolt, szeletelt mandula
  • 1 db rebarbara


A sütőt légkeveréses programon 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk.

A piskótához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót. Simára keverjük, majd beleegyengetjük a formába.  180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A mandulás réteghez a rebarbara kivételével mindent lábasba teszünk és lassú tűzön addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A mandulás krémet a kisült piskóta tetejére simítjuk és belenyomkodjuk a felvágott rebarbara rudakat, majd további 20-25 percig sütjük. Ha elkezd pirulni a mandula teteje, akkor jó. A formában hagyjuk kihűlni. Körbevágjuk a szélén, mert a mandulás réteg ragaszkodhat a formához a cukor miatt.

Minőségromlás nélkül szobahőmérsékleten 2-3 napig eláll.

Fotó: Gerócs Balázs

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások