A kolbászokat forró faszenes grillen megsütjük.
A stanglik végét levágjuk, egy vékony késsel felszúrjuk őket és kicsit kivájjuk a közepüket, hogy legyen hely a kolbászoknak. Az előkészített stanglik is mehetnek a grillre, ahol gyorsan körbepirítjuk őket.
A szószhoz kikeverjük a tejfölt a mustárral és a mézzel. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük az aprított tárkonyt.
A kész szószból nyomunk a stanglikba, majd beletöltjük a meggrillezett kolbászokat és végül a tetejét is megküldjük még egy kis szósszal, hogy extrán cuccos legyen.
Retróhotdogtárkonyos-mustárosszósszal
Das ist egy igazán frankó és cuccos hot dog! Sima virsli helyett sajtos grillkolbásszal készül, ez adja meg az utánozhatatlan retró életérzést ennek a kajának. Na, izzítjátok már a grillt, gyerekeeek?!
Ha szereted a retró feelinget, akkor ezt a hot dogot imádni fogod! A tárkonyos-mustáros szósz és a grillezett sajtos kolbász kombója tuti nyerő, és akkor is könnyen elkészítheted, ha még csak most barátkozol a grillezéssel. Fontos, hogy óvatosan bánj a grill lángjaival – de ha követed a tippeket, tökéletes lesz a végeredmény!
Hozzávalók
A szószhoz
Elkészítés
A kolbászokat forró faszenes grillen megsütjük.
A stanglik végét levágjuk, egy vékony késsel felszúrjuk őket és kicsit kivájjuk a közepüket, hogy legyen hely a kolbászoknak. Az előkészített stanglik is mehetnek a grillre, ahol gyorsan körbepirítjuk őket.
A szószhoz kikeverjük a tejfölt a mustárral és a mézzel. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük az aprított tárkonyt.
A kész szószból nyomunk a stanglikba, majd beletöltjük a meggrillezett kolbászokat és végül a tetejét is megküldjük még egy kis szósszal, hogy extrán cuccos legyen.

Ez a hot dog nem csak egy egyszerű street food, hanem igazi retró élmény! Tökéletes egy laza grillezéshez, családi vagy baráti összejövetelre – a tárkonyos-mustáros szósz pedig még azokat is leveszi a lábukról, akik nem szoktak rajongani a hot dogért. Ha igazán extra hatásra vágysz, kínálj mellé házi limonádét vagy egy jó hideg sört!
SK-tipp:
Ha kolbászokat grillezel faszén felett, mindenképp érdemes lefedhető grillt használni, mert amikor a kisülő zsír az izzó szénre cseppen, könnyedén begyulladhat. De ha ilyenkor lefeded a grillt, megállíthatod a lángokat.
Ha rákaptál a junk kajákra a retró hot dog után, akkor csekkold ezeket is:
Ha tetszett a Retró hot dog tárkonyos-mustáros szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!