Halételek

Ricottástonhalgolyók

Ricottás tonhalgolyók

Hozzávalók
240 g
konzerv tonhal (olaj vagy lé nélkül)
200 g
ricotta
3 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 db
citrom leve és héja
1 csokor
friss petrezselyem
1 db
tojás
5 ek
panko morzsa
só, bors
bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz panko morzsa
A tálaláshoz
csípős szósz
1 csomag
rukkola

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük. Pár percig hagyjuk állni, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőle és panko morzsába forgatjuk.

Aranybarnára sütjük őket, bő olajban, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Csípős szósszal és friss rukkolával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez a tonhalgolyó egy olasz előétel, amiben az az érdekes, hogy teljesen fasírt íze lett, miután kiszedtük az olajból. Kívül szuperropogós a panko morzsától, belül pedig picit lágyabb a ricottától. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

10 golyóhoz
240 g
konzerv tonhal (olaj vagy lé nélkül)
200 g
ricotta
3 gerezd
fokhagyma lereszelve
1 db
citrom leve és héja
1 csokor
friss petrezselyem
1 db
tojás
5 ek
panko morzsa
só, bors
bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz panko morzsa
A tálaláshoz
csípős szósz
1 csomag
rukkola

A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük. Pár percig hagyjuk állni, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőle és panko morzsába forgatjuk.

Aranybarnára sütjük őket, bő olajban, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Csípős szósszal és friss rukkolával tálaljuk.

Ha tetszett a Ricottás tonhalgolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept