Tészták

RizstésztásAlfredofüstöltszalonnával

Rizstésztás Alfredo füstölt szalonnával
Rizstésztás Alfredo füstölt szalonnával

Hozzávalók
250 g
széles metélt rizstészta
200 g
kenyérszalonna
2 ek
olívaolaj
60 g
vaj
6 gerezd
fokhagyma
300 ml
tejszín
bors
60 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino

Elkészítés
  1. A rizstésztás Alfredo recept első lépéseként a tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük. 

  3. Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.

  4. Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.

  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.

www.streetkitchen.hu

Alfredo minden mennyiségben!

Egy klasszik Alfredo már önmagában is krémes kényeztetés, de ha még megküldöd egy adag ropogós szalonnával… na, akkor kezdődik az igazi buli! Ez a verzió rizstésztával készül, így extra gyors, de ugyanolyan laktató, mint az eredeti verzió.

Hozzávalók

4 főre
250 g
széles metélt rizstészta
200 g
kenyérszalonna
2 ek
olívaolaj
60 g
vaj
6 gerezd
fokhagyma
300 ml
tejszín
bors
60 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino

Elkészítés

  1. A rizstésztás Alfredo recept első lépéseként a tésztát beáztatjuk annyi vízbe, amennyi ellepi és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha erre nincs lehetőség, akkor a csapból folyó legforróbb vízbe áztatjuk be 1 órára főzés előtt. 

  2. A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd félretesszük. 

  3. Ugyanebben a serpenyőben, az olívaolajon felolvasztjuk a vajat, mehet hozzá a szeletelt fokhagyma és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt pecorinót.

  4. Beletesszük az áztatott, majd leszűrt rizstésztát, és a kisütött szalonna nagy részét.

  5. Tálaláskor megszórjuk a maradék szalonnával, és reszelünk a tetejére még egy kis pecorinót.

Ha tetszett a Rizstésztás Alfredo füstölt szalonnával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept