Pékség

Rozmaringosolívabogyósfougasse

Rozmaringos olívabogyós fougasse

Hozzávalók
Az előtésztához:
160 g
kenyérliszt (BL 80)
160 g
meleg víz
1 tk
szárított élesztő
A tésztához:
370 g
kenyérliszt (BL 80)
170 g
melegvíz
1 tk
olívaolaj
A tetejére:
10 - 15 szem
fekete olívabogyó
10 - 15 szem
zöld olívabogyó
2 ek
reszelt Gruyère sajt
(opcionális)
2 ek
olívaolaj
1 tk
friss, aprított rozmaring

Elkészítés
A fougasse előtésztájához a hozzávalókat bekeverjük egy kis tálban, lefedjük és 1 órát hagyjuk kelni. Belerakjuk egy nagy keverőtálba a tészta hozzávalóit és a megkelt előtésztát is. 1-2 percig keverjük és 10 perc alatt jól kidagasztjuk. Bekenjük olívaolajjal a felületét, lefedjük és hagyjuk kelni még fél órát. Egy kis tálban az olívabogyókat, olajat, sajtot összekeverjük. Miután letelt a fél óra, kiborítjuk egy deszkára a tésztát és belekeverjük az olívabogyós keveréket. Jól beledolgozzuk, hogy mindenhova jusson.
Ezután visszarakjuk a tálba és lefedve megint hagyjuk egy fél órát kelni. Megint kivesszük, nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk, tetszőlegesen 3-3 bevágást ejtünk a tésztán. Lefedjük egy nedves konyharuhával és megint hagyjuk kelni fél órát. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Szép aranybarna színű kérget kell, hogy kapjon a kész fougasse.

www.streetkitchen.hu

A “fougasse” egy francia lepénykenyér, hasonlít az olasz focacciára. Több szakaszban kell keleszteni, tehát abszolút nem megúszós péksüti, de a végeredmény egy iszonyú puha kenyérke lesz, ami zacskóban több napig is eláll! Ha időtök engedi, mindenképpen próbáljátok ki, mert az otthon sült kenyérnél tényleg nincs jobb! :D

Hozzávalók

5 - 6 főre
Az előtésztához:
160 g
kenyérliszt (BL 80)
160 g
meleg víz
1 tk
szárított élesztő
A tésztához:
370 g
kenyérliszt (BL 80)
170 g
melegvíz
1 tk
olívaolaj
A tetejére:
10 - 15 szem
fekete olívabogyó
10 - 15 szem
zöld olívabogyó
2 ek
reszelt Gruyère sajt
(opcionális)
2 ek
olívaolaj
1 tk
friss, aprított rozmaring
A fougasse előtésztájához a hozzávalókat bekeverjük egy kis tálban, lefedjük és 1 órát hagyjuk kelni. Belerakjuk egy nagy keverőtálba a tészta hozzávalóit és a megkelt előtésztát is. 1-2 percig keverjük és 10 perc alatt jól kidagasztjuk. Bekenjük olívaolajjal a felületét, lefedjük és hagyjuk kelni még fél órát. Egy kis tálban az olívabogyókat, olajat, sajtot összekeverjük. Miután letelt a fél óra, kiborítjuk egy deszkára a tésztát és belekeverjük az olívabogyós keveréket. Jól beledolgozzuk, hogy mindenhova jusson.
Ezután visszarakjuk a tálba és lefedve megint hagyjuk egy fél órát kelni. Megint kivesszük, nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk, tetszőlegesen 3-3 bevágást ejtünk a tésztán. Lefedjük egy nedves konyharuhával és megint hagyjuk kelni fél órát. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Szép aranybarna színű kérget kell, hogy kapjon a kész fougasse.

Ha tetszett a rozmaringos olívabogyós fougasse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése