
Pékség
Rozmaringosolívabogyósfougasse
A “fougasse” egy francia lepénykenyér, hasonlít az olasz focacciára. Több szakaszban kell keleszteni, tehát abszolút nem megúszós péksüti, de a végeredmény egy iszonyú puha kenyérke lesz, ami zacskóban több napig is eláll! Ha időtök engedi, mindenképpen próbáljátok ki, mert az otthon sült kenyérnél tényleg nincs jobb! :D
Hozzávalók
5 - 6 főre
Az előtésztához:
160 g
kenyérliszt (BL 80)
160 g
meleg víz
1 tk
szárított élesztő
A tésztához:
370 g
kenyérliszt (BL 80)
170 g
melegvíz
1 tk
só
olívaolaj
A tetejére:
10 - 15 szem
fekete olívabogyó
10 - 15 szem
zöld olívabogyó
2 ek
reszelt Gruyère sajt
(opcionális)
2 ek
olívaolaj
1 tk
friss, aprított rozmaring

Ha tetszett a rozmaringos olívabogyós fougasse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept
Receptválogatások
Összes cikk megtekintése
Receptválogatások
Összes cikk megtekintése



