Az aszalt barackot apró kockákra vágjuk, beleszórjuk a tálba, felöntjük a rummal, és hagyjuk pár órát, vagy akár egy éjszakát is pihenni.
A tejet megmelegítjük, belerakunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és pár percet pihentetjük, hogy felfusson. A lisztet kissé megmelegítjük (elhagyható), ez jót tesz a tésztának, majd hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojást, a lecsepegtetett barackdarabokat, egy csipet sót és az élesztős tejet. A tésztát 4-5 percig dagasztjuk, hogy szép sima felületű legyen, majd bucit formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen 40-50 percig kelesztjük. Kissé átgyúrjuk, két részre osztjuk, amiket ezután további 6-6 részre osztunk. Kb. 30 cm-es rudakat sodrunk belőlük, kicsit meglisztezzük őket, majd nem túl szorosan összefonjuk.

A 6 rúd végét összecsípjük, majd először a jobb szélsőt áthajtjuk a bal oldalra, a bal szélsőt pedig a jobb oldalra. Amit az imént jobb oldalra hajtottunk, berakjuk középre, majd jöhet jobb szélről a második, ami átkerül bal oldalra. A bal oldali második rúd átkerül a jobb oldalra, a bal oldali szélső pedig középre, majd jön a jobb oldali második bal oldalra, a jobb oldali szélső pedig középre, és így haladunk oldalanként két rúd hajtogatással, amíg el nem fogy a tészta. Ugyanezt megismételjük a másik 6 rúddal is.

Mindkét fonat végeit a fonat alá hajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsin 35-40 percig kelesztjük. Lekenjük őket a tejjel össszekevert tojással, és mehetnek is a 175 fokra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnák lesznek. Hagyjuk őket legalább langyosra hűlni, mielőtt felvágnánk.