Hirdetés
Karácsonyi menü

Rumos-diós gubafelfújt extra vaníliával

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db kifli
400 ml tej
200 ml tejszín
4 db tojás
6 ek cukor
½ rúd vanília
150 g darált dió
75 g barna cukor
100 g mazsola
100 ml rum
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rumos-diós gubafelfújt extra vaníliával

Imádom az aranygaluskát. Imádom a mákos gubát. Na mi következik ebből? Hogy kifejlesztettem azt a receptet, amely mindkettő előnyeit ötvözi egy szaftos, diós, rumos és mazsolás édesség formájában. Vaníliás krém benne, vaníliás krém rajta, egyszerű is, finom is, szóval nagyon fogjátok szeretni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db kifli
400 ml tej
200 ml tejszín
4 db tojás
6 ek cukor
½ rúd vanília
150 g darált dió
75 g barna cukor
100 g mazsola
100 ml rum
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős PetiA darált diót összekeverjük a barna cukorral, a mazsolával és a rummal. Félretesszük. A kifliket kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, egy sütőlapra tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig szikkasztjuk, majd kivesszük a sütőből, és egy nagyobb keverőtálba rakjuk. A tej és tejszín keverékébe belekaparjuk a vaníliarúd magjait, és melegíteni kezdjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, és egy keveset hozzáadunk a meleg tejszínes tejből. Kikeverjük, és az egészet visszaöntjük a tejes keverékhez. Simára keverjük, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve kicsit besűrítjük (de nem hagyjuk felforrni!). Végül az így kapott vaníliasodó felét ráöntjük a kiflikarikákra, és összeforgatjuk a diós keverékkel is. A tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a diós kiflihez. Két kisebb, kivajazott és kilisztezett edényt háromnegyedig töltünk a kiflis keverékkel, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szépen felemelkedik, a teteje megpirul. A maradék vaníliasodóval leöntve azonnal tálaljuk. Ahh, de megkívántam most!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások