Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, belerakjuk az olaj és a vaj felét, majd az apróra vágott fokhagymát. Kicsit megdinszteljük a fokhagymát, majd mehet rá a spenótlevél.
Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik.
A buggyantott tojáshoz egy nagyobb edényben vizet forralunk, hozzáadjuk a babérleveleket, az ecetet és sózzuk is, majd olyan fokozatra kapcsolunk, hogy a víz csak gyöngyözzön. Beleteszünk két merőkanalat, és óvatosan beleütjük a tojásokat. Kb. 2 percig főzzük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük hideg vízbe.
A toast kenyerek mindkét oldalát megkenjük majonézzel, a sajtot pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és vajat, és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket.
Két szelet kenyér közé tesszük a reszelt sajtot, a tetejére halmozzuk a párolt spenótot és ráültetünk egy buggyantott tojást, végül megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal. A másik adagot is ugyanígy készítjük el.
Sajtostoastfokhagymásparajjalésbuggyantotttojással

Gyors és különleges reggeli vagy brunch: sajtos toast fokhagymás spenóttal és buggyantott tojással. Ropogós kenyér, krémes sajt, friss spenót és lágy tojássárgája – tökéletes ízharmónia 20 perc alatt.

Vega
Ha egy gyors, de mégis különleges reggelire vagy brunchra vágysz, ez a sajtos toast fokhagymás spenóttal és buggyantott tojással lesz a nyerő választás. A pirított kenyér ropogós rétege, a krémes olvadt sajt, a fokhagymás spenót és a lágy tojássárgája együtt egy igazi ízbomba. Ráadásul 20 perc alatt elkészül, így hétköznap reggel is simán összedobható.
Hozzávalók
A buggyantott tojáshoz
Elkészítés
Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, belerakjuk az olaj és a vaj felét, majd az apróra vágott fokhagymát. Kicsit megdinszteljük a fokhagymát, majd mehet rá a spenótlevél.
Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik.
A buggyantott tojáshoz egy nagyobb edényben vizet forralunk, hozzáadjuk a babérleveleket, az ecetet és sózzuk is, majd olyan fokozatra kapcsolunk, hogy a víz csak gyöngyözzön. Beleteszünk két merőkanalat, és óvatosan beleütjük a tojásokat. Kb. 2 percig főzzük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük hideg vízbe.
A toast kenyerek mindkét oldalát megkenjük majonézzel, a sajtot pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és vajat, és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket.
Két szelet kenyér közé tesszük a reszelt sajtot, a tetejére halmozzuk a párolt spenótot és ráültetünk egy buggyantott tojást, végül megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal. A másik adagot is ugyanígy készítjük el.

Ez a toast bizonyítja, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is lehet villantós reggelit készíteni. A buggyantott tojás krémessége, a spenót frissessége és a sajt olvadós karaktere tökéletes harmóniát alkot. Kávé mellé is szuper, de egy pohár frissen facsart narancslével az igazi.
Ha bejött ez a sajtos toast fokhagymás parajjal, próbáld ki ezeket is:
Ha tetszett a sajtos toast fokhagymás parajjal és buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!