A legjobb reggelik

Sajtostoastfokhagymásparajjalésbuggyantotttojással

Sajtos toast fokhagymás parajjal és buggyantott tojással
Sajtos toast fokhagymás parajjal és buggyantott tojással

Hozzávalók
40 ml
étolaj
40 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
150 g
bébispenót
bors
4 szelet
toast kenyér
60 g
majonéz
40 g
fehér cheddar
frissen őrölt bors
A buggyantott tojáshoz
4 db
babérlevél
20 ml
10%-os ecet
2 db
tojás

Elkészítés
  1. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, belerakjuk az olaj és a vaj felét, majd az apróra vágott fokhagymát. Kicsit megdinszteljük a fokhagymát, majd mehet rá a spenótlevél.

  2. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik.

  3. A buggyantott tojáshoz egy nagyobb edényben vizet forralunk, hozzáadjuk a babérleveleket, az ecetet és sózzuk is, majd olyan fokozatra kapcsolunk, hogy a víz csak gyöngyözzön. Beleteszünk két merőkanalat, és óvatosan beleütjük a tojásokat. Kb. 2 percig főzzük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük hideg vízbe.

  4. A toast kenyerek mindkét oldalát megkenjük majonézzel, a sajtot pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és vajat, és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket.

  5. Két szelet kenyér közé tesszük a reszelt sajtot, a tetejére halmozzuk a párolt spenótot és ráültetünk egy buggyantott tojást, végül megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal. A másik adagot is ugyanígy készítjük el.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Gyors és különleges reggeli vagy brunch: sajtos toast fokhagymás spenóttal és buggyantott tojással. Ropogós kenyér, krémes sajt, friss spenót és lágy tojássárgája – tökéletes ízharmónia 20 perc alatt.

pictogram

Vega

Ha egy gyors, de mégis különleges reggelire vagy brunchra vágysz, ez a sajtos toast fokhagymás spenóttal és buggyantott tojással lesz a nyerő választás. A pirított kenyér ropogós rétege, a krémes olvadt sajt, a fokhagymás spenót és a lágy tojássárgája együtt egy igazi ízbomba. Ráadásul 20 perc alatt elkészül, így hétköznap reggel is simán összedobható.

Hozzávalók

2 főre
40 ml
étolaj
40 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
150 g
bébispenót
bors
4 szelet
toast kenyér
60 g
majonéz
40 g
fehér cheddar
frissen őrölt bors
A buggyantott tojáshoz
4 db
babérlevél
20 ml
10%-os ecet
2 db
tojás

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, belerakjuk az olaj és a vaj felét, majd az apróra vágott fokhagymát. Kicsit megdinszteljük a fokhagymát, majd mehet rá a spenótlevél.

  2. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik.

  3. A buggyantott tojáshoz egy nagyobb edényben vizet forralunk, hozzáadjuk a babérleveleket, az ecetet és sózzuk is, majd olyan fokozatra kapcsolunk, hogy a víz csak gyöngyözzön. Beleteszünk két merőkanalat, és óvatosan beleütjük a tojásokat. Kb. 2 percig főzzük őket, majd egy szűrőkanállal kiszedjük hideg vízbe.

  4. A toast kenyerek mindkét oldalát megkenjük majonézzel, a sajtot pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat és vajat, és megpirítjuk benne a kenyérszeleteket.

  5. Két szelet kenyér közé tesszük a reszelt sajtot, a tetejére halmozzuk a párolt spenótot és ráültetünk egy buggyantott tojást, végül megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal. A másik adagot is ugyanígy készítjük el.

sajtos-toast-parajjal-buggyantott-tojassal-1
Sajtos toast fokhagymás parajjal és buggyantott tojással (Fotó: Street Kitchen)

Ez a toast bizonyítja, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is lehet villantós reggelit készíteni. A buggyantott tojás krémessége, a spenót frissessége és a sajt olvadós karaktere tökéletes harmóniát alkot. Kávé mellé is szuper, de egy pohár frissen facsart narancslével az igazi.

Ha bejött ez a sajtos toast fokhagymás parajjal, próbáld ki ezeket is:

A tökéletes rántottás burrito

Lazacos bagel

Spárgás frittata

Ha tetszett a sajtos toast fokhagymás parajjal és buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése