A legjobb reggelik

Sajttal-sonkávaltöltöttbundáskenyér

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér

Hozzávalók
8 szelet
toastkenyér
100 g
tömlős füstölt sajt
8 szelet
edami sajt
(kb. 125 g)
8 szelet
gépsonka
(kb. 100 g)
4 db
tojás
2 csipet
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A sajttal-sonkával töltött bundás kenyér elkészítéséhez a kenyereket összepárosítjuk és mindegyik szeletet megkenjük sajtkrémmel. 4 szelet kenyérre pakolunk 2-2 szelet sajtot és sonkát, majd rátesszük az üres kenyérszeleteket és kissé összenyomjuk. 

Egy keverőtálba ütjük a tojásokat és felverjük a sóval. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat 160-170 fokra, belemártjuk az összetapasztott kenyereket a tojásba és egyből a meleg olajba tesszük, hogy a tojás összefogja az összeillesztésnél. Oldalanként 1-2 perccel számolva megsütjük őket. Egyszerre ne rakjunk sokat az olajba, mert lehűti az olajat és megszívja magát a kenyér, mire megsül. Papírtörlőre szedjük, kicsit lecsepegtetjük és már falhatjuk is.

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér
Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több bundás kenyérre fáj a fogad? Megértjük! Ha további felturbózott bundás kenyeret is kipróbálnál, itt van még három recept, ami garantáltan le fog venni a lábadról!

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

Tepsis bundás kenyér

Corn flakes bundás french toast

www.streetkitchen.hu

Ha nagyon gizdák akarunk lenni, akkor úgy tegyük le az asztalra, hogy cordon bleu bundás kenyér és figyeljük a reakciókat… :D

Hozzávalók

2 főre
8 szelet
toastkenyér
100 g
tömlős füstölt sajt
8 szelet
edami sajt
(kb. 125 g)
8 szelet
gépsonka
(kb. 100 g)
4 db
tojás
2 csipet
bő olaj a sütéshez

A sajttal-sonkával töltött bundás kenyér elkészítéséhez a kenyereket összepárosítjuk és mindegyik szeletet megkenjük sajtkrémmel. 4 szelet kenyérre pakolunk 2-2 szelet sajtot és sonkát, majd rátesszük az üres kenyérszeleteket és kissé összenyomjuk. 

Egy keverőtálba ütjük a tojásokat és felverjük a sóval. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat 160-170 fokra, belemártjuk az összetapasztott kenyereket a tojásba és egyből a meleg olajba tesszük, hogy a tojás összefogja az összeillesztésnél. Oldalanként 1-2 perccel számolva megsütjük őket. Egyszerre ne rakjunk sokat az olajba, mert lehűti az olajat és megszívja magát a kenyér, mire megsül. Papírtörlőre szedjük, kicsit lecsepegtetjük és már falhatjuk is.

Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér
Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több bundás kenyérre fáj a fogad? Megértjük! Ha további felturbózott bundás kenyeret is kipróbálnál, itt van még három recept, ami garantáltan le fog venni a lábadról!

Töltött bundáskenyér, ahogy Lajos készíti

Tepsis bundás kenyér

Corn flakes bundás french toast

Ha tetszett a Sajttal-sonkával töltött bundás kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept