Street Kitchen

Sárgarépa-főzelék

Sárgarépa-főzelék

Hozzávalók
60 g
Szponzor
vaj
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
800 g
sárgarépa
só, bors
250 ml
víz
700 ml
tej
1 tk
citromlé
0.5 db
citrom héja
1 ek
étkezési keményítő
0.5 csokor
sárgarépa zöldje
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A sárgarépa-főzelék elkészítéséhez a hagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a kisebb kockákra vágott sárgarépa, só, bors. 3-4 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és szinte készre pároljuk benne a répát. Felöntjük a tejjel, forralunk rajta egyet, majd mehet bele a vaj, a citromlé és a citromhéj is. A répák felét kiszedjük egy tálba, a másik felét pedig a lábasban botmixerrel krémesre zúzzuk. 3-4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk a leturmixolt répából. Elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az egészet a lábasba, az előzőleg félretett répakockákkal együtt. Forralunk rajta egyet, hogy a keményítő kissé besűrítse a főzeléket, végül hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépazöldet és petrezselymet, és már ehetjük is.

Sárgarépafőzelék

www.streetkitchen.hu

Valószínűleg erről az ételről a legtöbb embernek a klasszik, menzás répafőzelék jut eszébe, amit vagy szeretett, vagy (és lehet, ti vagytok többen) nem. Egyébként jól is el lehet készíteni, kevés plusz sűrítőanyaggal, ahogy azt mi is tettük.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

3 - 4 főre
60 g
Szponzor
vaj
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
800 g
sárgarépa
só, bors
250 ml
víz
700 ml
tej
1 tk
citromlé
0.5 db
citrom héja
1 ek
étkezési keményítő
0.5 csokor
sárgarépa zöldje
0.5 csokor
petrezselyem

A sárgarépa-főzelék elkészítéséhez a hagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a kisebb kockákra vágott sárgarépa, só, bors. 3-4 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és szinte készre pároljuk benne a répát. Felöntjük a tejjel, forralunk rajta egyet, majd mehet bele a vaj, a citromlé és a citromhéj is. A répák felét kiszedjük egy tálba, a másik felét pedig a lábasban botmixerrel krémesre zúzzuk. 3-4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk a leturmixolt répából. Elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az egészet a lábasba, az előzőleg félretett répakockákkal együtt. Forralunk rajta egyet, hogy a keményítő kissé besűrítse a főzeléket, végül hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépazöldet és petrezselymet, és már ehetjük is.

Sárgarépafőzelék

Ha tetszett a Sárgarépa-főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept