Szendvics

SertésWaldorf-burger

Sertés Waldorf-burger

Hozzávalók
A húspogácsához
1 kis csokor
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss oregánó
1 kg
darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk
tört bors
2 tk
fokhagymapor
2 - 4 ek
olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
150 g
zöld alma
150 g
zeller
50 g
dió
200 g
majonéz
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
cayenne-bors
0.5 tk
füstölt paprika
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos mustár
0.5 ek
mustár
1 kis csokor
zsálya
Az összeállításhoz
4 szelet
vörös cheddar
4 db
kocka alakú ciabatta
80 g
bébispenót

Elkészítés

A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle. 

A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.

www.streetkitchen.hu

Ettetek már sertésburgert? Ha nem, feltétlen próbáljátok ki, persze, ha igen, akkor is… Hoztam nektek egy tuti burgerreceptet ciabattával, amiben biztos nem fogtok csalódni. Persze, ha inkább a burgerbuci fanjai vagytok, akkor használhattok hozzá azt is.

Hozzávalók

2 nagy burgerhez
A húspogácsához
1 kis csokor
friss rozmaring
1 kis csokor
friss zsálya
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss oregánó
1 kg
darált sertéshús
só ízlés szerint
2 tk
tört bors
2 tk
fokhagymapor
2 - 4 ek
olaj a sütéshez
A Waldorf-betéthez
150 g
zöld alma
150 g
zeller
50 g
dió
200 g
majonéz
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
cayenne-bors
0.5 tk
füstölt paprika
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos mustár
0.5 ek
mustár
1 kis csokor
zsálya
Az összeállításhoz
4 szelet
vörös cheddar
4 db
kocka alakú ciabatta
80 g
bébispenót

A húspogácsához a zöldfűszereket nagyon apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és 250 g-os burgerhúsokat formázunk belőle. 

A Waldorf-saláta betéthez az almát és a zellert gyufa méretű csíkokra, a diót rusztikus darabokra, a zsályát finomra aprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy füstölgő serpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, rárakjuk a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A ciabattába teszünk a bébispenótból, a Waldorf-betétből, ráhelyezzük a húst, majd a kenyér tetejét, és kész is.

Ha tetszett a Sertés Waldorf-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept