Hozzávalók
- 4 szelet sertés rövidkaraj
- 2 ek liszt
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 500 g rókagomba
- 2 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 100 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 100 ml tejszín
Hozzávalók
- 4 szelet sertés rövidkaraj
- 2 ek liszt
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 500 g rókagomba
- 2 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 100 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 100 ml tejszín
A húst sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés vaj és olaj keverékén körbesütjük mindkét oldalát, majd a hőfokot csökkentjük és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük. A gombát kevés sós vízben a babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és olajon puhára dinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük és felöntjük a fehérborral. Mehet hozzá a rókagomba is. Fűszerezzük, és még némi víz hozzáadásával 15-20 percig főzzük, majd behabarjuk egy kevés tejszínnel és rádobjuk a kisütött húsokat. Már csak a köretet kell hozzá kitalálni, de akár egy friss, ropogós szelet kenyérrel is isteni.