Brutális kaják

Sertéskarajvadászmódra

Sertéskaraj vadász módra

Hozzávalók
4 szelet
karaj
(120 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
csiperkegomba
150 ml
száraz fehérbor
150 ml
víz
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
főzőtejszín
1 ek
vaj
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 adag
párolt rizs
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk a húst, majd félrerakjuk.

Beletesszük a serpenyőbe a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, felemeljük a hőfokot és 1-2 percig tovább pirítjuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és felöntjük a borral, 1 perc forralás után a vízzel is. Ízesítjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, már csak közepes hőfokon 20 percig főzzük.

Levesszük a fedőt, ismét felemeljük a hőfokot, és 2 perc alatt elpárologtatunk egy keveset a léből, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, a keményítőt elkeverjük egy korty vízben, és azt is hozzáadjuk. 2-3 perc alatt készre főzzük a ragut.

Rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.    

Sertéskaraj vadász módra rizzsel
Sertéskaraj vadász módra (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc

Ha szereted az ilyen tartalmas és ízletes fogásokat, ne hagyd ki a többi receptünket sem! További vadételek és különleges raguk várnak rád, amelyekkel könnyen lenyűgözheted a családot vagy vendégeidet. Fedezd fel az őszi ízeket, és próbáld ki például a Sütőtökös rizottót rozé kacsamellel, a Vörösboros szarvaspörköltet krumplifánkkal vagy a Bakonyi sertésbordát is.

www.streetkitchen.hu

Ezt az egyszerű, mégis rendkívül pikáns ragut feltétlenül ki kell próbálnod. A bornak köszönhetően különleges aromája lesz az ételnek, amit a vele főtt gomba csak még jobban kiemel. Ha szeretsz vadászni, ha nem, ez az étel telitalálat.

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
karaj
(120 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
250 g
csiperkegomba
150 ml
száraz fehérbor
150 ml
víz
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
főzőtejszín
1 ek
vaj
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 adag
párolt rizs
1 csokor
friss petrezselyem

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon, oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk a húst, majd félrerakjuk.

Beletesszük a serpenyőbe a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, felemeljük a hőfokot és 1-2 percig tovább pirítjuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és felöntjük a borral, 1 perc forralás után a vízzel is. Ízesítjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, már csak közepes hőfokon 20 percig főzzük.

Levesszük a fedőt, ismét felemeljük a hőfokot, és 2 perc alatt elpárologtatunk egy keveset a léből, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, a keményítőt elkeverjük egy korty vízben, és azt is hozzáadjuk. 2-3 perc alatt készre főzzük a ragut.

Rizzsel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.    

Sertéskaraj vadász módra rizzsel
Sertéskaraj vadász módra (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc

Ha szereted az ilyen tartalmas és ízletes fogásokat, ne hagyd ki a többi receptünket sem! További vadételek és különleges raguk várnak rád, amelyekkel könnyen lenyűgözheted a családot vagy vendégeidet. Fedezd fel az őszi ízeket, és próbáld ki például a Sütőtökös rizottót rozé kacsamellel, a Vörösboros szarvaspörköltet krumplifánkkal vagy a Bakonyi sertésbordát is.

Ha tetszett a sertéskaraj vadász módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése