Húsos kaják

Sertésszűzőszibulgurral

Sertésszűz őszi bulgurral

Hozzávalók
A bulgurhoz
300 g
sütőtök
só, bors
150 g
bulgur
2 ek
olívaolaj
1 kis csokor
friss zsálya
1 csipet
chilipehely
1 db
citrom
A sertésszűzhöz
50 g
chorizo
550 g
sertésszűz
só, bors
50 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
fekete olajbogyó
1 csipet
chilipehely
1 tk
füstölt paprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés / konzerv)
200 ml
víz

Elkészítés

Az őszi bulgurral tálalt sertésszűz elkészítését a körettel kezdjük. Ehhez a sütőtököt 1-2 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt bő, sós vízben feltesszük főni, nagyjából 10-15 percig főzzük, majd leszűrjük, mint egy tésztát, és félretesszük.

A chorizót apró, kb. 2 x 2 mm-es kockára vágjuk, majd egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd a chorizo mellé tesszük a serpenyőbe, és 4-5 perc alatt kérgesítjük. Míg sül a hús, a chorizóhoz hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát és az olajbogyót. Ha letelt a 4-5 perc, és kapott egy kis színt a hús, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A hagymás alapra szórjuk a chilipelyhet, a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá a darabolt paradicsom konzerv és a víz. Összerottyantjuk, majd amikor mártásállagot kapunk, visszahelyezzük a húst, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezve 10-15 perc alatt készre sütjük. 

A megfőtt bulgurhoz keverjük a sütőtököt, az olívaolajat, az aprított zsályát, a chilipelyhet, egy egész citrom héját és a felének a levét, majd sózzuk, borsozzuk. A sertésszüzet az őszi bulgurral tálaljuk.

Sertésszűz őszi bulgurral
Sertésszűz őszi bulgurral

www.streetkitchen.hu

Nem feltétlen kell ragaszkodnunk az unalmas csirke-rizs kombóhoz. Ez a sertésszűz a citromtól parfümös bulgurral tálalva szerintem nagy kedvence lesz az ízekre éhező embereknek.

Hozzávalók

4 főre
A bulgurhoz
300 g
sütőtök
só, bors
150 g
bulgur
2 ek
olívaolaj
1 kis csokor
friss zsálya
1 csipet
chilipehely
1 db
citrom
A sertésszűzhöz
50 g
chorizo
550 g
sertésszűz
só, bors
50 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
50 g
fekete olajbogyó
1 csipet
chilipehely
1 tk
füstölt paprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés / konzerv)
200 ml
víz

Az őszi bulgurral tálalt sertésszűz elkészítését a körettel kezdjük. Ehhez a sütőtököt 1-2 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt bő, sós vízben feltesszük főni, nagyjából 10-15 percig főzzük, majd leszűrjük, mint egy tésztát, és félretesszük.

A chorizót apró, kb. 2 x 2 mm-es kockára vágjuk, majd egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd a chorizo mellé tesszük a serpenyőbe, és 4-5 perc alatt kérgesítjük. Míg sül a hús, a chorizóhoz hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát és az olajbogyót. Ha letelt a 4-5 perc, és kapott egy kis színt a hús, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A hagymás alapra szórjuk a chilipelyhet, a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá a darabolt paradicsom konzerv és a víz. Összerottyantjuk, majd amikor mártásállagot kapunk, visszahelyezzük a húst, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezve 10-15 perc alatt készre sütjük. 

A megfőtt bulgurhoz keverjük a sütőtököt, az olívaolajat, az aprított zsályát, a chilipelyhet, egy egész citrom héját és a felének a levét, majd sózzuk, borsozzuk. A sertésszüzet az őszi bulgurral tálaljuk.

Sertésszűz őszi bulgurral
Sertésszűz őszi bulgurral

Ha tetszett a Sertésszűz őszi bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept