Húsételek

Sertésszűzsárgabarackkal

Sertésszűz sárgabarackkal

Hozzávalók
1 db
serzésszűz (kb. 45 dkg)
25 dkg
sárgabarack
2 fej
fokhagyma
2 tk
magos mustár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
1.5 ek
sárgabaracklekvár
1 mk
koriander mag
1 csipet
levendula
1 ág
rozmaring
1 ek
étolaj
0.5 tk
levendula
só, bors

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni. Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba.

img_3127.JPG

A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal. 140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Sárgabarack, levendula, egy fűszeres sertésszűz....igazán klassz kaja így nyárra. Próbáljátok ki, mert nem fogtok csalódni benne!

Hozzávalók

1
1 db
serzésszűz (kb. 45 dkg)
25 dkg
sárgabarack
2 fej
fokhagyma
2 tk
magos mustár
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
1.5 ek
sárgabaracklekvár
1 mk
koriander mag
1 csipet
levendula
1 ág
rozmaring
1 ek
étolaj
0.5 tk
levendula
só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni. Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba.

img_3127.JPG

A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal. 140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.

Ha tetszett a Sertésszűz sárgabarackkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept