Pékség

Simit,azigazitörökstreetfood

Simit, az igazi török streetfood

Hozzávalók
A tésztához
450 g
liszt
1 tk
1 ek
szárított élesztő
1
csésze meleg víz
2 ek
olívaolaj
A külsejére
3 ek
méz
2 ek
víz
150 g
szezámmag

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd a liszthez öntjük az olívaolajjal együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, ezután újra átgyúrjuk egy kicsit, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A hat gombócot kb. 35 cm-es rudakká sodorjuk, kettéhajtjuk és újra összesodorjuk, majd a végüket összecsípjük, hogy kör alakú „fonatokat” kapjunk. 

A mézet összemelegítjük a vízzel, elkeverjük, és először ebbe mártjuk a fonatokat, majd beleforgatjuk szezámmagba. (A törökök melaszszerűségbe forgatják, ha van ilyenetek, használjátok azt nyugodtan.) Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól kb. 2 ujjnyi távolságra, 20 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Simit

www.streetkitchen.hu

A törököknél igazi streetfoodnak minősülő kenyérféleség a simit. Igazából meg is tölthetitek valamivel (mint pl. a perecszendvics), de önmagában is brutál finom. Belül puha, kívül kicsit ropogósabb, sós péksüti, egy nagy adag pirult szezámmaggal borítva. Szerintem isteni!

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához
450 g
liszt
1 tk
1 ek
szárított élesztő
1
csésze meleg víz
2 ek
olívaolaj
A külsejére
3 ek
méz
2 ek
víz
150 g
szezámmag

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd a liszthez öntjük az olívaolajjal együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, ezután újra átgyúrjuk egy kicsit, majd 6 egyenlő részre osztjuk. A hat gombócot kb. 35 cm-es rudakká sodorjuk, kettéhajtjuk és újra összesodorjuk, majd a végüket összecsípjük, hogy kör alakú „fonatokat” kapjunk. 

A mézet összemelegítjük a vízzel, elkeverjük, és először ebbe mártjuk a fonatokat, majd beleforgatjuk szezámmagba. (A törökök melaszszerűségbe forgatják, ha van ilyenetek, használjátok azt nyugodtan.) Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, egymástól kb. 2 ujjnyi távolságra, 20 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Simit

Ha tetszett a Simit, az igazi török streetfood receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept