Brutális kaják

Sóbansültcsirkeésegyszupermedvehagymástabbouleh

Sóban sült csirke és egy szuper medvehagymás tabbouleh

Hozzávalók
Medvehagymás tabbouleh
400 g
koktélparadicsom
6 - 7 levél
medvehagyma
5 - 6 csokor
petrezselyem
200 g
bulgur
1 db
citrom leve
6 ek
olívaolaj
só, bors
1 egész
csirke (bontott)
1.5 kg
nagyszemű só
1 fej
fokhagyma
1 db
citrom
2 - 3 szál
friss kakukkfű
vaj

Elkészítés
A csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a  gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukkfüvet. A csirke felső részét, ami nem érintkezik a sóággyal, megsózzuk és alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A bőre alá és ahova még fér, betűzködjük a maradék kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ahány kilós a csirke, annyiszor 45 percig készül. Hústű segítségével ellenőrizzük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, már csak 5-10 perc magas hőfokon történő pirítás következik. A tabbouleh-hoz kb. 15 perc alatt pergősre pároljuk a bulgurt, összekeverjük a felkockázott paradicsommal, az aprított petrezselyemmel és medvehagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a sült csirke mellé tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az alap csirkerecept nagyon jól variálható, pár napra előre letudhatjuk vele a napi főtt kaja adagunkat. Ha a 2. napon már nem szeretnénk sima csirkét enni, akkor szuperül tudjuk kombinálni bármilyen ételhez, legyen az egy csirkés tortilla, egy cuccos szendvics, vagy akár egy ázsiai pirított tészta.

Hozzávalók

4 főre
Medvehagymás tabbouleh
400 g
koktélparadicsom
6 - 7 levél
medvehagyma
5 - 6 csokor
petrezselyem
200 g
bulgur
1 db
citrom leve
6 ek
olívaolaj
só, bors
1 egész
csirke (bontott)
1.5 kg
nagyszemű só
1 fej
fokhagyma
1 db
citrom
2 - 3 szál
friss kakukkfű
vaj
A csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a  gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukkfüvet. A csirke felső részét, ami nem érintkezik a sóággyal, megsózzuk és alaposan megkenjük olvasztott vajjal. A bőre alá és ahova még fér, betűzködjük a maradék kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ahány kilós a csirke, annyiszor 45 percig készül. Hústű segítségével ellenőrizzük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, már csak 5-10 perc magas hőfokon történő pirítás következik. A tabbouleh-hoz kb. 15 perc alatt pergősre pároljuk a bulgurt, összekeverjük a felkockázott paradicsommal, az aprított petrezselyemmel és medvehagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a sült csirke mellé tálaljuk.

Ha tetszett a Sóban sült csirke és egy szuper medvehagymás tabbouleh receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept