Húsételek

Egyszerűésfinomsonkás-sajtospite:ezagalette

Egyszerű és finom sonkás-sajtos pite: ez a galette

Hozzávalók
A tésztához
20 dkg
finomliszt
10 dkg
hideg vaj
1 nagy csipet
1 ek
tejföl
2 ek
hideg víz
1 db
felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez 
2 ek
olívaolaj
2 szál
újhagyma
30 dkg
barna csiperke
1 ág
rozmaring
1 tk
szárított rozmaring
5 dkg
reszelt sajt
serrano sonka
10 dkg
kecskesajt

Elkészítés

A sonkás-gombás galette elkészítéséhez a felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.

Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.

galette.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy ideje berobbant a köztudatba ez rusztikus francia pite, amit tulajdonképpen bármivel meg lehet tölteni. Szóba jöhet akár egy túrós-gyümölcsös édes verzió, vagy az előző napról megmaradt húsos ragu is. A legjobb benne, hogy kedvünkre variálhatjuk a belevalókat, mi most gombát, sonkát és sajtot választottunk.

Hozzávalók

1
A tésztához
20 dkg
finomliszt
10 dkg
hideg vaj
1 nagy csipet
1 ek
tejföl
2 ek
hideg víz
1 db
felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez 
2 ek
olívaolaj
2 szál
újhagyma
30 dkg
barna csiperke
1 ág
rozmaring
1 tk
szárított rozmaring
5 dkg
reszelt sajt
serrano sonka
10 dkg
kecskesajt

A sonkás-gombás galette elkészítéséhez a felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.

Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.

galette.jpg

Ha tetszett az egyszerű és finom sonkás-sajtos pite: ez a galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése