A legjobb reggelik

Sonkáspite

Sonkás pite

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
kápia paprika
(130 g/db)
150 g
főtt sonka
3 db
tojás
175 ml
tejföl
2 ek
étkezési keményítő
0.5 csokor
petrezselyemzöld
120 g
trappista sajt
50 g
fagyasztott zöldborsó
1 csomag
quiche bolti tészta
(300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
0.25 csokor
apróra vágott snidling

Elkészítés

A sonkás pite töltelékéhez az olajat egy serpenyőbe öntjük. A vörös- és fokhagymákat finomra vágjuk, majd az olajon közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket, és egy tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a 0,5 cm-es kockákra vágott kápia paprika, a tojások és a főtt sonka. Mehet bele a tejföl, a keményítő, a finomra vágott petrezselyem és a nagy lyukú reszelőn lereszelt trappista sajt kb. ¾-e, illetve a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a tölteléket.

Kihajtogatjuk a quiche tésztát, és belerakjuk a piteformába. Erre jöhet a töltelék, majd a maradék reszelt sajt. Betoljuk a pitét a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc sütés után kivesszük a sütőből. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és ha langyosra hűlt, ehetjük is.

sonkas-pite
Sonkás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

A sonka az egyik alap kelléke a húsvéti asztalnak, de nem csak főtt formájában lehet tálalni. Számos izgalmas receptünk van, amit érdemes bevetni az ünnepek alatt a sonkás pite mellett!

Majonézes sonkasaláta

Medvehagymás-sonkás lepény

Sült franciasaláta mézes-tormás tépett sonkával

www.streetkitchen.hu

Maradt egy kis sonka, sajt, netalán van még otthon egy bolti tészta is, de nem tudod mit készíts ezekből? Szerintem legyen belőle egy finom, zöldséges, sonkás sajtos pite!

Hozzávalók

1 24 cm átmérőjű piteformához
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
kápia paprika
(130 g/db)
150 g
főtt sonka
3 db
tojás
175 ml
tejföl
2 ek
étkezési keményítő
0.5 csokor
petrezselyemzöld
120 g
trappista sajt
50 g
fagyasztott zöldborsó
1 csomag
quiche bolti tészta
(300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
0.25 csokor
apróra vágott snidling

A sonkás pite töltelékéhez az olajat egy serpenyőbe öntjük. A vörös- és fokhagymákat finomra vágjuk, majd az olajon közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket, és egy tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a 0,5 cm-es kockákra vágott kápia paprika, a tojások és a főtt sonka. Mehet bele a tejföl, a keményítő, a finomra vágott petrezselyem és a nagy lyukú reszelőn lereszelt trappista sajt kb. ¾-e, illetve a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a tölteléket.

Kihajtogatjuk a quiche tésztát, és belerakjuk a piteformába. Erre jöhet a töltelék, majd a maradék reszelt sajt. Betoljuk a pitét a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc sütés után kivesszük a sütőből. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és ha langyosra hűlt, ehetjük is.

sonkas-pite
Sonkás pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

A sonka az egyik alap kelléke a húsvéti asztalnak, de nem csak főtt formájában lehet tálalni. Számos izgalmas receptünk van, amit érdemes bevetni az ünnepek alatt a sonkás pite mellett!

Majonézes sonkasaláta

Medvehagymás-sonkás lepény

Sült franciasaláta mézes-tormás tépett sonkával

Ha tetszett a Sonkás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept