A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A franciasalátához
- 2 szál sárgarépa (125 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- ½ db citrom leve
- 1 db zöld alma
- 4 ek csípős daráltpaprika-krémes majonéz
- 4 ek tejföl
- 2 ek Worcester-szósz
- 2 ek kristálycukor
A tépett sonkához
- 50 g vaj
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 4 ek méz
- 20 g torma
- só
- 400 g főtt-füstölt tarja
- 1 ek étolaj
- 50 ml víz
A tálaláshoz
- 4 db csemegeuborka
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A franciasalátához
- 2 szál sárgarépa (125 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 1 ek étolaj
- só, bors
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- ½ db citrom leve
- 1 db zöld alma
- 4 ek csípős daráltpaprika-krémes majonéz
- 4 ek tejföl
- 2 ek Worcester-szósz
- 2 ek kristálycukor
A tépett sonkához
- 50 g vaj
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 4 ek méz
- 20 g torma
- só
- 400 g főtt-füstölt tarja
- 1 ek étolaj
- 50 ml víz
A tálaláshoz
- 4 db csemegeuborka
A tépett sonka előtt előbb a franciasalátát készítjük el, ehhez a kétféle répát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal meg sóval, és egy sütőpapírral bélelt tepsin bedobjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Ha letelt az idő, mellé szórjuk a zöldborsót, és mehet vissza még 10 percre sülni.
A citrom levét belefacsarjuk egy tálba, aztán a zöldalmát a répákhoz hasonló méretű, 1 cm-es kockákra vágjuk és mehet egyenesen a citromlébe, hogy ne barnuljon meg.
A citromos alaphoz adjuk a csípős majonézt, a tejfölt, a Worcester-szószt és a cukrot, sózzuk, aztán egy alapos összeforgatás után a már kihűlt sült zöldségeket is hozzákeverjük.
A sonka szószával megyünk tovább, ehhez egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat. Amikor felhabzott, mehet bele a füstölt paprika és fél perccel utána a méz is. Ha felforrt az egész, belereszeljük a tormát, fél percet hagyjuk még forrni, aztán lehúzzuk a tűzről és megsózzuk.
A sonkát szálaira tépjük és egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk egy kevés olajon. Ha egy kis színt kapott, mehet hozzá az imént összerakott szósz és a víz is. A kész tépett sonkát a franciasalátával és vékony csíkokra szelt csemegeuborkával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a sült franciasaláta mézes-tormás tépett sonkával recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!