A sonkás-sajtos füge elkészítéséhez előbb a fügéket elfelezzük, a camembert-t cikkekre vágjuk, a sonkából pedig rózsákat hajtunk.
Tetszőleges sorrendben kis nyársakra húzzuk az alapanyagokat, majd meglocsoljuk olívaolajjal és enyhén sózzuk, borsozzuk.

- Elkészítési idő: 5 perc
Ebben az időszakban marékszámra ennénk a fügét, milyen kár, hogy ahogy hűvösödik az ősz, úgy lesz egyre kevesebb ebből a fantasztikus gyümölcsből. Szuper párost alkot a húsokkal és persze a sütikbe is tökéletesen passzol. Ha ti is hasonlóan éreztek iránta, akkor nézzétek meg a többi fügés receptünket is ide kattintva. Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogy melyek az aktuális kedvenceink, akkor felsorolunk négyet, amit mindenképp készítsetek el:
Vaníliás fügelekvár cukor nélkül