Hozzávalók
- 140 g kéksajt
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 12 db füge
- 6 szál kakukkfű
Hozzávalók
- 140 g kéksajt
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 12 db füge
- 6 szál kakukkfű
A töltött füge első lépéseként a kéksajtot egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, mehet bele 2 ek olívaolaj, majd krémesre turmixoljuk és habzsákba töltjük.
A fügékbe óvatosan, a szárával merőlegesen zsebet vágunk, majd ebbe beletöltjük a sajtkrémet. Átszúrjuk hurkapálcával, és a maradék 2 ek olajon megkapatjuk a fügéket egy forró serpenyőben – természetesen nem a kéksajtos oldalnál, hanem úgy, hogy a füge héja érintkezzen a serpenyővel.
Friss kakukkfűvel, valamint sóval, borssal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!