Street Kitchen

Sörkifli

Sörkifli

Hozzávalók
A tésztához
350 ml
tej
1 tk
kristálycukor
25 g
friss élesztő
150 ml
étolaj
500 g
finomliszt
1
evőkanál só
A tetejére
1 ek
nagy szemű só
1 ek
szezámmag
1 ek
egész mák

Elkészítés

A tésztához langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Ha felfutott, az összes többi alapanyaggal együtt egy dagasztógépben kidolgozzuk 10 perc alatt a tésztát, és folpackkal lefóliázva 30 percet kelesztjük. 

Ezután két részre szedjük a tésztát és bucit csinálunk belőlük. 5 perc pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk őket. Mindegyik kört 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb résznél kezdve felgöngyöljük őket, mint egy kiflit. 

Zsírpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk egymástól 3 cm-re. Lespricceljük vízzel a kifliket és megszórjuk sóval, szezámmaggal, valamint egész mákkal. (Egy kiflire csak egyfajta szórat menjen.) Használhatunk egyéb feltéteket is, például egész köménymagot, reszelt sajtot, aprított mogyorót, vagy amit csak szeretnénk. 

A szórás után még 10 percet kelesztjük, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 20 perce. Ha szép pirosra sültek, már pattanhatnak is az asztalra. :)

sorkifli
Sörkifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Sörkorcsolyák, sós aprósütik? Ezeket is próbáld ki!

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Túrós-tökmagos ropogós

www.streetkitchen.hu

Mint ahogy a neve is utal rá, kiváló „szivacs” sör mellé. Viccet félretéve: egy pazar vendégváró, reggeli vagy délutáni nasi. Nálunk pillanatok alatt elfogyott a bázison, pedig még sört sem ittunk…

pictogram

Vega

Hozzávalók

24 darab kiflihez
A tésztához
350 ml
tej
1 tk
kristálycukor
25 g
friss élesztő
150 ml
étolaj
500 g
finomliszt
1
evőkanál só
A tetejére
1 ek
nagy szemű só
1 ek
szezámmag
1 ek
egész mák

A tésztához langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Ha felfutott, az összes többi alapanyaggal együtt egy dagasztógépben kidolgozzuk 10 perc alatt a tésztát, és folpackkal lefóliázva 30 percet kelesztjük. 

Ezután két részre szedjük a tésztát és bucit csinálunk belőlük. 5 perc pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk őket. Mindegyik kört 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb résznél kezdve felgöngyöljük őket, mint egy kiflit. 

Zsírpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk egymástól 3 cm-re. Lespricceljük vízzel a kifliket és megszórjuk sóval, szezámmaggal, valamint egész mákkal. (Egy kiflire csak egyfajta szórat menjen.) Használhatunk egyéb feltéteket is, például egész köménymagot, reszelt sajtot, aprított mogyorót, vagy amit csak szeretnénk. 

A szórás után még 10 percet kelesztjük, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 20 perce. Ha szép pirosra sültek, már pattanhatnak is az asztalra. :)

sorkifli
Sörkifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Sörkorcsolyák, sós aprósütik? Ezeket is próbáld ki!

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Túrós-tökmagos ropogós

Ha tetszett a Sörkifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept