Fantasztikus desszertek

Sóspereccelturbózottmilliomosszelet

Sós pereccel turbózott milliomos szelet

Hozzávalók
A tésztához
145 g
liszt
140 g
vaj
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
A karamellhez
200 g
cukor
90 g
vaj
A csokis részhez
100 g
étcsokoládé
A díszítéshez
1 marék
kisperec
30 g
olvasztott fehércsokoládé
140 ml
tejszín

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Egy kb. 20x14 cm-es, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül karamellizáljuk egy edényben, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig kevergetjük amíg újra homogén, sűrűbb karamellt kapunk, majd ráöntjük a kihűlt tésztára és rátördelünk pár darab perecet.. Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed. Közben felolvasztjuk külön-külön az ét- és fehércsokit. Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, rászórjuk a sósperceket és az olvasztott fehércsokival díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Karamella, csoki és keksz. Meg egy kis extra sós perec. Zseniális szentháromság és egy kis ráadás is került ebbe a sütibe, ami meghökkentően hasonlít egy bizonyos bolti csokihoz. :D De annál sokkal jobb lett, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

1
A tésztához
145 g
liszt
140 g
vaj
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
A karamellhez
200 g
cukor
90 g
vaj
A csokis részhez
100 g
étcsokoládé
A díszítéshez
1 marék
kisperec
30 g
olvasztott fehércsokoládé
140 ml
tejszín
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Egy kb. 20x14 cm-es, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül karamellizáljuk egy edényben, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig kevergetjük amíg újra homogén, sűrűbb karamellt kapunk, majd ráöntjük a kihűlt tésztára és rátördelünk pár darab perecet.. Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed. Közben felolvasztjuk külön-külön az ét- és fehércsokit. Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, rászórjuk a sósperceket és az olvasztott fehércsokival díszítjük.

Ha tetszett a Sós pereccel turbózott milliomos szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept