Street Kitchen

Spárgafőzelék

Spárgafőzelék

Hozzávalók
1 ek
vaj
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
zöld spárga
0.5 csomag
fehér spárga
(elhagyható)
2 db
krumpli
só, bors
800 ml
zöldségalaplé
1 tk
citromlé
1 csokor
friss snidling
A tálaláshoz
4 db
főtt tojás

Elkészítés

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A spárga fás végét levágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Ha maradt egy kis fehér spárgátok, mint nekem, akkor annak a külső rétegét egy zöldséghámozóval leszedjük, mert ha nem, akkor keserű lesz. Ezt is 1 cm-es darabokra vágjuk. A spárgák zsenge végeit és még néhány darabot félreteszünk (ez a mennyiség kb. ⅓-a), a többit pedig a hagymával és a kis kockákra vágott krumplival kicsit megfonnyasztjuk az olajon.

Spárgafőzelék

Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd leturmixoljuk, és mehet bele a citromlé és a vaj. Visszarakjuk a tűzre, beledobjuk a félretett spárgát, a snidlinget, és még 3 percig főzzük. Főtt tojással tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Nagyon gyorsan elkészíthető főzelék, amit szerintem még azok is fognak szeretni, akik nem nagy főzelékesek. Itt sem kell lisztet használni a sűrítéshez, a krumpli tökéletesen megteszi.

Hozzávalók

2 főre
1 ek
vaj
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
zöld spárga
0.5 csomag
fehér spárga
(elhagyható)
2 db
krumpli
só, bors
800 ml
zöldségalaplé
1 tk
citromlé
1 csokor
friss snidling
A tálaláshoz
4 db
főtt tojás

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A spárga fás végét levágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Ha maradt egy kis fehér spárgátok, mint nekem, akkor annak a külső rétegét egy zöldséghámozóval leszedjük, mert ha nem, akkor keserű lesz. Ezt is 1 cm-es darabokra vágjuk. A spárgák zsenge végeit és még néhány darabot félreteszünk (ez a mennyiség kb. ⅓-a), a többit pedig a hagymával és a kis kockákra vágott krumplival kicsit megfonnyasztjuk az olajon.

Spárgafőzelék

Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd leturmixoljuk, és mehet bele a citromlé és a vaj. Visszarakjuk a tűzre, beledobjuk a félretett spárgát, a snidlinget, és még 3 percig főzzük. Főtt tojással tálaljuk.

Ha tetszett a Spárgafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept