Tészták

Spárgáscsirkéspasta

Spárgás csirkés pasta

Hozzávalók
8 szelet
bacon
olívaolaj
500 g
csirkemell
1 reszelésnyi
szerecsendió
1 nagy csokor
friss bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
1 köteg
zöld spárga
só, bors
500 g
tészta
reszelt parmezán a tálaláshoz
200 ml
tejszín

Elkészítés
Elsőként felteszünk egy nagy lábasban vizet a tésztának, amíg felforr, összeaprítunk mindent. A bacon szeleteket egymásra fektetjük és egy éles késsel vékony csíkokat vágunk belőle. A csirkemelleket is felcsíkozzuk, a spárgát megmossuk, a végeit letördeljük és a hússal azonos méretűre aprítjuk.
Egy serpenyőbe mehet egy kevés olívaolaj, amin megpirítjuk a bacont, majd a csirkemell csíkokat is. Sózzuk, borsozzuk és addig forgatjuk, amíg kicsit pirosas színt kap minden a serpenyőben. Hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót is és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben a forrásban lévő sós vízbe belezuttyantjuk a tésztát. Fogunk egy másik serpenyőt, amiben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagyma szeleteket és rádobjuk a spárgát, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes csirkéhez. Fűszerezzük egy nagy csokor durvára vágott bazsalikommal, adunk hozzá egy nagy kanállal a tészta főzővizéből és tálaljuk is egy kevés reszelt parmezánnal.

www.streetkitchen.hu

Sok sok bacon, spárga és csirkemell szenthármasából tuti nem fog rossz dolog kisülni! Egy késői, munkából hazaesős vacsorának tökéletes opció lesz, ezt garantáljuk! Teszteljétek!

Hozzávalók

4 főre
8 szelet
bacon
olívaolaj
500 g
csirkemell
1 reszelésnyi
szerecsendió
1 nagy csokor
friss bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
1 köteg
zöld spárga
só, bors
500 g
tészta
reszelt parmezán a tálaláshoz
200 ml
tejszín
Elsőként felteszünk egy nagy lábasban vizet a tésztának, amíg felforr, összeaprítunk mindent. A bacon szeleteket egymásra fektetjük és egy éles késsel vékony csíkokat vágunk belőle. A csirkemelleket is felcsíkozzuk, a spárgát megmossuk, a végeit letördeljük és a hússal azonos méretűre aprítjuk.
Egy serpenyőbe mehet egy kevés olívaolaj, amin megpirítjuk a bacont, majd a csirkemell csíkokat is. Sózzuk, borsozzuk és addig forgatjuk, amíg kicsit pirosas színt kap minden a serpenyőben. Hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót is és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben a forrásban lévő sós vízbe belezuttyantjuk a tésztát. Fogunk egy másik serpenyőt, amiben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagyma szeleteket és rádobjuk a spárgát, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes csirkéhez. Fűszerezzük egy nagy csokor durvára vágott bazsalikommal, adunk hozzá egy nagy kanállal a tészta főzővizéből és tálaljuk is egy kevés reszelt parmezánnal.

Ha tetszett a Spárgás csirkés pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept