Instant

Stefánia-vagdaltairfryerben

Stefánia-vagdalt air fryerben

Hozzávalók
4 db
tojás
1 db
zsemle
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 ek
szárított majoránna
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
1 ek
sűrített paradicsom
2 ek
zsemlemorzsa

Elkészítés

A Stefánia-vagdalt air fryerben is elkészíthető, mutatjuk is, hogyan!

A tojásokból 3 darabot keményre főzünk, majd megpucoljuk. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd amikor megszívta magát, jól kinyomkodjuk, pépesre vagdossuk és a húshoz adjuk. A húst sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a köményt, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A húsból egy „hosszában elfelezett hengert” formázunk, a közepét a tenyérélünkkel lenyomkodjuk, majd beletesszük a megpucolt tojásokat. 

Összenyomkodjuk a hús tetejét, bekenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk a zsemlemorzsával és betesszük a 160 fokos air fryerbe. 40 percig sütjük, majd felvesszük a hőfokot 180 fokra és további 10-15 perc alatt készre sütjük.

Stefánia-vagdalt air fryerben
Stefánia-vagdalt air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 55 perc

Kíváncsi vagy rá, hogyan lehet a Stefánia-vagdalthoz hasonlóan még több alapkaját elkészíteni air fryerben? Akkor mutatunk pár verziót:

Dödölle air fryerben

Hagymakarika air fryerben

Fűszeres sütőtök air fryerben

www.streetkitchen.hu

Fasírtrajongó vagyok, mert hatalmas jolly jokere a magyar gasztronómiának. Rengeteg módon variálható. Én ezt a változatot csak a lusták fasírtjának hívom – szerintem nem kell megindokolnom, hogy miért.

Hozzávalók

4 főre
4 db
tojás
1 db
zsemle
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 ek
szárított majoránna
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
őrölt kömény
1 ek
sűrített paradicsom
2 ek
zsemlemorzsa

A Stefánia-vagdalt air fryerben is elkészíthető, mutatjuk is, hogyan!

A tojásokból 3 darabot keményre főzünk, majd megpucoljuk. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd amikor megszívta magát, jól kinyomkodjuk, pépesre vagdossuk és a húshoz adjuk. A húst sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a köményt, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A húsból egy „hosszában elfelezett hengert” formázunk, a közepét a tenyérélünkkel lenyomkodjuk, majd beletesszük a megpucolt tojásokat. 

Összenyomkodjuk a hús tetejét, bekenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk a zsemlemorzsával és betesszük a 160 fokos air fryerbe. 40 percig sütjük, majd felvesszük a hőfokot 180 fokra és további 10-15 perc alatt készre sütjük.

Stefánia-vagdalt air fryerben
Stefánia-vagdalt air fryerben (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 55 perc

Kíváncsi vagy rá, hogyan lehet a Stefánia-vagdalthoz hasonlóan még több alapkaját elkészíteni air fryerben? Akkor mutatunk pár verziót:

Dödölle air fryerben

Hagymakarika air fryerben

Fűszeres sütőtök air fryerben

Ha tetszett a Stefánia-vagdalt air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept