Street Kitchen

Sültfokhagymásburgonyakrémleves

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók
100 ml
tejszín
A leveshez
1 fej
hagyma
olívaolaj
1 kg
krumpli
1 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
4 fej
fokhagyma
2 ek
ecet
A fűszeres pirított mandulához
3 ek
olívaolaj
4 ek
szeletelt mandula
2 tk
cayenne-bors
1 tk
fokhagymapor

Elkészítés

A sült fokhagymás burgonyakrémleves elkészítéséhez a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban, egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és rádobjuk a hagymára. 1-2 percig pároljuk, megszórjuk füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje.

Felforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük a lángot, és fedő alatt puhára főzzük. A fokhagymákat egyesével alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha a krumpli megfőtt, belenyomkodjuk a sült fokhagymát, leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, majd az ecetet. 

Közben elkészítjük a pirított mandulát: egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a mandulát, és 1-2 percig pirítjuk. Elzárjuk, sózzuk, megszórjuk Cayenne-borssal és fokhagymaporral. A fűszeres pirított mandulával tálaljuk a sült fokhagymás burgonyakrémlevest.

sult-fokhagymas-burgonyakremleves
Sült fokhagymás burgonyakrémleves
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 70 perc

www.streetkitchen.hu

Nagyon finom leves!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
A leveshez
1 fej
hagyma
olívaolaj
1 kg
krumpli
1 tk
füstölt pirospaprika
só, bors
4 fej
fokhagyma
2 ek
ecet
A fűszeres pirított mandulához
3 ek
olívaolaj
4 ek
szeletelt mandula
2 tk
cayenne-bors
1 tk
fokhagymapor

A sült fokhagymás burgonyakrémleves elkészítéséhez a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban, egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és rádobjuk a hagymára. 1-2 percig pároljuk, megszórjuk füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje.

Felforraljuk, majd alacsonyabbra vesszük a lángot, és fedő alatt puhára főzzük. A fokhagymákat egyesével alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha a krumpli megfőtt, belenyomkodjuk a sült fokhagymát, leturmixoljuk, és hozzáöntjük a tejszínt, majd az ecetet. 

Közben elkészítjük a pirított mandulát: egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beledobjuk a mandulát, és 1-2 percig pirítjuk. Elzárjuk, sózzuk, megszórjuk Cayenne-borssal és fokhagymaporral. A fűszeres pirított mandulával tálaljuk a sült fokhagymás burgonyakrémlevest.

sult-fokhagymas-burgonyakremleves
Sült fokhagymás burgonyakrémleves
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 70 perc

Ha tetszett a Sült fokhagymás burgonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept