Street Kitchen

Sültpisztrángkapros-aiolisburgonyával

Sült pisztráng kapros-aiolis burgonyával

Hozzávalók
2 ek
vaj
A pisztránghoz
2 db
egész pisztráng
2 ek
aioli
só, bors
1 ág
rozmaring
4 szelet
citrom
Az aiolihoz
1 db
tojássárgája
só, bors
1 tk
mustár
0.5 db
citrom leve
50 ml
olaj
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 ek
hideg víz
1 csokor
kapor
1 csokor
snidling
A burgonyához
1 kg
újburgonya
150 g
tejföl
150 g
bébispenót

Elkészítés
A krumplik héját ledörzsöljük, és bő, sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, elkészítjük az aiolit. Egy tojássárgáját mozsárba ütünk, megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, pár csepp citromlevet, pár csepp olajat, a zúzott fokhagymát, és megborsozzuk. Az egészet krémesre dolgozzuk, majd ha elérte a megfelelő állagot, evőkanalanként adunk hozzá olajat, amit mindig szépen eldolgozunk. Ezután átöntjük egy tálba, és átváltunk habverőre. Már bátrabban adagolhatjuk az olajat, majd beleöntjük a vizet, és utóízesítjük sóval, borssal és citromlével. A kaprot és a snidlinget felaprítjuk, ezeket is hozzáadjuk az aiolihoz, amiből  2 evőkanálnyit félreteszünk. 
A megfőtt krumplit leszűrjük, és beleforgatjuk a szószunkba. Hozzáadjuk a tejfölt és a spenótot, ezekkel is alaposan összekeverjük. A pisztrángok belsejébe teszünk 1-1 kanállal az aioliból, majd kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A rozmaringot felaprítjuk, és megszórjuk vele belül a pisztrángokat, majd megtöltjük őket a citromkarikákkal. Egy felforrósított grillserpenyőben az olvasztott vajon oldalanként 5 perc alatt megsütjük a halakat. A grillezett pisztrángot az aiolis krumplival, citromlével és olívaolajjal tálaljuk. 
Ha tetszett a sült pisztráng receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a videónk az egyik legizgalmasabb a balatoni forgatások alatt. Leszakadt az ég, Zé majdnem beleesett a Balatonba, és egy rácson ülve csinálta meg a krumplit és a halat. :D

Hozzávalók

2 főre
2 ek
vaj
A pisztránghoz
2 db
egész pisztráng
2 ek
aioli
só, bors
1 ág
rozmaring
4 szelet
citrom
Az aiolihoz
1 db
tojássárgája
só, bors
1 tk
mustár
0.5 db
citrom leve
50 ml
olaj
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 ek
hideg víz
1 csokor
kapor
1 csokor
snidling
A burgonyához
1 kg
újburgonya
150 g
tejföl
150 g
bébispenót
A krumplik héját ledörzsöljük, és bő, sós vízben puhára főzzük. Amíg a krumpli fő, elkészítjük az aiolit. Egy tojássárgáját mozsárba ütünk, megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, pár csepp citromlevet, pár csepp olajat, a zúzott fokhagymát, és megborsozzuk. Az egészet krémesre dolgozzuk, majd ha elérte a megfelelő állagot, evőkanalanként adunk hozzá olajat, amit mindig szépen eldolgozunk. Ezután átöntjük egy tálba, és átváltunk habverőre. Már bátrabban adagolhatjuk az olajat, majd beleöntjük a vizet, és utóízesítjük sóval, borssal és citromlével. A kaprot és a snidlinget felaprítjuk, ezeket is hozzáadjuk az aiolihoz, amiből  2 evőkanálnyit félreteszünk. 
A megfőtt krumplit leszűrjük, és beleforgatjuk a szószunkba. Hozzáadjuk a tejfölt és a spenótot, ezekkel is alaposan összekeverjük. A pisztrángok belsejébe teszünk 1-1 kanállal az aioliból, majd kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A rozmaringot felaprítjuk, és megszórjuk vele belül a pisztrángokat, majd megtöltjük őket a citromkarikákkal. Egy felforrósított grillserpenyőben az olvasztott vajon oldalanként 5 perc alatt megsütjük a halakat. A grillezett pisztrángot az aiolis krumplival, citromlével és olívaolajjal tálaljuk. 
Ha tetszett a sült pisztráng receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Sült pisztráng kapros-aiolis burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept