Köretek

Sültpolenta

Sült polenta

Hozzávalók
800 ml
zöldségalaplé vagy víz
200 g
kukoricadara
só, bors
100 g
hideg vaj
200 g
túró
10 szál
snidling
2 ek
étolaj

Elkészítés

A sült polenta elkésztéséhez egy lábasban feltesszük melegedni az alaplevet közepes hőmérsékleten. Hozzáöntjük a kukoricadarát folyamatos keverés mellett, és közben sózzuk, borsozzuk. Lassan, pötyögtetve főzzük kb. 20 percig, hogy szépen felvegye a folyadékot és minden daraszem megpuhuljon. Nagyságrendileg a végső állag egy burgonyapürére emlékeztet. Ha megvagyunk, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, míg el nem olvad. 

A formát kibéleljük folpackkal, és beleöntjük a massza felét. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk 5 szál finomra vágott snidlinggel, majd rásimítjuk a maradék masszát, és berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. 

Kiemeljük a formából a fóliával, és kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olajon megsütjük a polentákat, oldalanként 1-2 perccel számolva.

Tálra halmozzuk, megszórjuk a maradék finomra vágott snidlinggel, és már falhatjuk is.

Sült polenta tányéron
Sült polenta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

A sült polenta után nem tudsz betelni a kukoricás receptekkel? Megértjük! Itt is van még három fullos kaja!

Puliszka szalonnával

Kukoricás chowder baconnel

Egyszerű sajtos kukorica-krémleves

www.streetkitchen.hu

Az olaszoknál polenta, a világ több pontján pedig, mint itthon is, puliszka. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez a zseni étel nem másból készül, mint kukoricából. Van, aki darából, van, aki lisztből és vannak, akik ezeknek a keverékéből készítik. Én a dara mellett tettem le a voksom, és némi túrót is szeretek rejteni bele. Úgyhogy jöjjön most a sült polenta.

Hozzávalók

1 30x10x8 cm-es formához
800 ml
zöldségalaplé vagy víz
200 g
kukoricadara
só, bors
100 g
hideg vaj
200 g
túró
10 szál
snidling
2 ek
étolaj

A sült polenta elkésztéséhez egy lábasban feltesszük melegedni az alaplevet közepes hőmérsékleten. Hozzáöntjük a kukoricadarát folyamatos keverés mellett, és közben sózzuk, borsozzuk. Lassan, pötyögtetve főzzük kb. 20 percig, hogy szépen felvegye a folyadékot és minden daraszem megpuhuljon. Nagyságrendileg a végső állag egy burgonyapürére emlékeztet. Ha megvagyunk, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, míg el nem olvad. 

A formát kibéleljük folpackkal, és beleöntjük a massza felét. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk 5 szál finomra vágott snidlinggel, majd rásimítjuk a maradék masszát, és berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. 

Kiemeljük a formából a fóliával, és kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olajon megsütjük a polentákat, oldalanként 1-2 perccel számolva.

Tálra halmozzuk, megszórjuk a maradék finomra vágott snidlinggel, és már falhatjuk is.

Sült polenta tányéron
Sült polenta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1 óra

A sült polenta után nem tudsz betelni a kukoricás receptekkel? Megértjük! Itt is van még három fullos kaja!

Puliszka szalonnával

Kukoricás chowder baconnel

Egyszerű sajtos kukorica-krémleves

Ha tetszett a Sült polenta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept