A sült polenta elkésztéséhez egy lábasban feltesszük melegedni az alaplevet közepes hőmérsékleten. Hozzáöntjük a kukoricadarát folyamatos keverés mellett, és közben sózzuk, borsozzuk. Lassan, pötyögtetve főzzük kb. 20 percig, hogy szépen felvegye a folyadékot és minden daraszem megpuhuljon. Nagyságrendileg a végső állag egy burgonyapürére emlékeztet. Ha megvagyunk, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, míg el nem olvad.
A formát kibéleljük folpackkal, és beleöntjük a massza felét. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk 5 szál finomra vágott snidlinggel, majd rásimítjuk a maradék masszát, és berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Kiemeljük a formából a fóliával, és kb. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olajon megsütjük a polentákat, oldalanként 1-2 perccel számolva.
Tálra halmozzuk, megszórjuk a maradék finomra vágott snidlinggel, és már falhatjuk is.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 1 óra