Fantasztikus desszertek

Sütésnélkülicsokischeesecake

Sütés nélküli csokis cheesecake

Hozzávalók
A krémhez
300 g
étcsoki
250 g
mascarpone
250 g
natúr krémsajt
100 g
porcukor
1 tk
vaníliakivonat
10 g
zselatin
3 ek
víz
A kekszréteghez
300 g
kakaós, vaníliakrémmel töltött keksz
80 g
olvasztott vaj
A díszítéshez
50 g
étcsoki
150 ml
habtejszín

Elkészítés
A tortaforma alját és az oldalát is kibéleljük sütőpapírral.A kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Berakjuk a fagyasztóba 15 percre, vagy a hűtőbe fél órára.A krémhez egy lábasban felmelegítjük a tejszínt, nem kell, hogy forrjon, csak hogy meleg legyen. Elzárjuk és belerakjuk a feldarabolt csokit. Alaposan kihűtjük, majd egy habverővel kihabosítjuk egy kicsit.Egy nagy keverőtálba rakjuk a mascarponét, a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, és egy habverővel fellazítjuk. Beleforgatjuk a csokis krémet. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, és ezt is a csokis krémhez adjuk. Az egészet a kekszalapra öntjük, és hűtőben minimum egy órát hagyjuk állni. Ha összeállt, étcsokit reszelünk rá, és már ehetjük is.

www.streetkitchen.hu

A sütés nélküli sajttortákban az a jó, hogy tényleg nem kell figyelni, hogy elég meleg-e a sütő, a vízgőzzel se kell bajlódni, csak összekeverni a hozzávalókat, és alaposan kihűteni. Rengeteg variáció létezik, de ezzel a csokissal tuti, hogy nem lőttök mellé! :P

Hozzávalók

1 db 22 cm-es tortaformához
A krémhez
300 g
étcsoki
250 g
mascarpone
250 g
natúr krémsajt
100 g
porcukor
1 tk
vaníliakivonat
10 g
zselatin
3 ek
víz
A kekszréteghez
300 g
kakaós, vaníliakrémmel töltött keksz
80 g
olvasztott vaj
A díszítéshez
50 g
étcsoki
150 ml
habtejszín
A tortaforma alját és az oldalát is kibéleljük sütőpapírral.A kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Berakjuk a fagyasztóba 15 percre, vagy a hűtőbe fél órára.A krémhez egy lábasban felmelegítjük a tejszínt, nem kell, hogy forrjon, csak hogy meleg legyen. Elzárjuk és belerakjuk a feldarabolt csokit. Alaposan kihűtjük, majd egy habverővel kihabosítjuk egy kicsit.Egy nagy keverőtálba rakjuk a mascarponét, a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, és egy habverővel fellazítjuk. Beleforgatjuk a csokis krémet. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, és ezt is a csokis krémhez adjuk. Az egészet a kekszalapra öntjük, és hűtőben minimum egy órát hagyjuk állni. Ha összeállt, étcsokit reszelünk rá, és már ehetjük is.

Ha tetszett a Sütés nélküli csokis cheesecake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept