Első lépésként a sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba rakjuk a tejjel és a tejszínnel. Puhára főzzük, és egy botmixerrel simára turmixoljuk.
A rizst átmossuk, és a vízzel együtt felrakjuk főni egy másik edényben. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a sütőtökös-tejes keverék felét, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve tovább főzzük közepes lángon.
Amikor magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejes keverékkel.
Továbbra is kevergetve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül belekeverjük a vajat.
A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, apróra vágjuk és megszórjuk vele a tálkákba szedett tejberizst, végül pedig meghintjük egy kis őrölt fahéjjal.
Sütőtökös-fahéjastejberizspirítottdióval

Ez a tejberizs nem csupán egy sima desszert – inkább egy sütőtökös ölelés fahéjba csomagolva, ami közben még ropog is egy kicsit a dió miatt. Olyan, mintha a nagyi és az ősz összefogtak volna, hogy titokban beköltözzenek a tálkádba.
Miközben készíted a sütőtökös-fahéjas tejberizst pirított dióval, ne feledd: a rizs főzése közben fontos a folyadék fokozatos adagolása és a folyamatos kevergetés, hogy a végeredmény igazán krémes legyen. A pirított dió pedig nemcsak ropogós textúrát, hanem extra ízmélységet is ad a desszertnek – tényleg kár lenne kihagyni!
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Első lépésként a sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd egy gyorsforralóba rakjuk a tejjel és a tejszínnel. Puhára főzzük, és egy botmixerrel simára turmixoljuk.
A rizst átmossuk, és a vízzel együtt felrakjuk főni egy másik edényben. Mikor magába szívta a vizet, hozzáöntjük a sütőtökös-tejes keverék felét, hozzáadjuk a kristálycukrot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve tovább főzzük közepes lángon.
Amikor magába szívta a folyadékot, felöntjük a maradék tejes keverékkel.
Továbbra is kevergetve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül belekeverjük a vajat.
A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, apróra vágjuk és megszórjuk vele a tálkákba szedett tejberizst, végül pedig meghintjük egy kis őrölt fahéjjal.

Kínálhatod reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű vacsora utáni desszertként is. Egy kis mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva még izgalmasabbá teheted. Ha vendégeket vársz, tálald poharakban vagy üvegcsékben rétegezve, extra dióval a tetején! :)
Ha bejött ez a melengető tejberizses finomság, mutatunk még párat, amit ugyanígy imádni fogsz!
Ha tetszett a sütőtökös-fahéjas tejberizs pirított dióval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



