Friss

Szabolcsitöltöttkáposzta-leves

Szabolcsi töltöttkáposzta-leves

Hozzávalók
petrezselyem
2 ek
olaj
150 g
füstölt hús
1 fej
hagyma
só, bors
1 fej
káposzta
2 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
600 ml
passata
2.5 l
víz
1 ek
almaecet
A húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
5 ek
rizs
1 fej
hagyma apróra vágva
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
só, bors
1 mk
őrölt kömény
1 mk
őrölt pirospaprika
1 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
tejföl

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk, majd az olajon egy nagy lábasban körbepirítjuk, és kiszedjük. Ugyanabba az edénybe dobjuk a nagy darabokra vágott füstölt húst, majd egy kicsit ezt is lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a vékonyan felszeletelt káposztát. Ha egy picit összeesett megszórjuk paprikával, köménnyel, és felöntjük a passatával, majd a vízzel. Felforraljuk, és utána visszarakjuk a húsgombócokat. Kb. 35-40 percig rotyogtatjuk. Ha kevés lenne a víz, nyugodtan hígítsuk annyira, amennyire sűrű levest szeretnénk. A végén belerakjuk az ecetet is. 

Szabolcsi töltöttkáposzta-leves

Ha megfőtt, tálakba szedjük, tejföllel és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Hogyha összeházasodna a paradicsomos káposztafőzelék, a töltött paprika és a szabolcsi töltött káposzta, a gyerekük pont ilyen lenne. :D Szabolcsi töltött káposzta íze van az egésznek, de ha a húsgombócot nem esszük, akkor teljesen a főzelék. :D Nálunk mindenkinek ízlett, lepjétek meg vele a családot!

Hozzávalók

6 - 8 főre
petrezselyem
2 ek
olaj
150 g
füstölt hús
1 fej
hagyma
só, bors
1 fej
káposzta
2 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
600 ml
passata
2.5 l
víz
1 ek
almaecet
A húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
5 ek
rizs
1 fej
hagyma apróra vágva
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
só, bors
1 mk
őrölt kömény
1 mk
őrölt pirospaprika
1 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
tejföl

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk, majd az olajon egy nagy lábasban körbepirítjuk, és kiszedjük. Ugyanabba az edénybe dobjuk a nagy darabokra vágott füstölt húst, majd egy kicsit ezt is lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a vékonyan felszeletelt káposztát. Ha egy picit összeesett megszórjuk paprikával, köménnyel, és felöntjük a passatával, majd a vízzel. Felforraljuk, és utána visszarakjuk a húsgombócokat. Kb. 35-40 percig rotyogtatjuk. Ha kevés lenne a víz, nyugodtan hígítsuk annyira, amennyire sűrű levest szeretnénk. A végén belerakjuk az ecetet is. 

Szabolcsi töltöttkáposzta-leves

Ha megfőtt, tálakba szedjük, tejföllel és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Szabolcsi töltöttkáposzta-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept