Csirkemell receptek

Szaftosananászoscsirkemell

Szaftos ananászos csirkemell
szaftos-ananaszos-csirkemell-

Hozzávalók
400 g
csirkemellfilé
bors
2 ek
étolaj
100 g
sajtkrém
1 ek
mustár
2 gerezd
fokhagyma
6 karika
konzerv ananász
150
sajt
A burgonyapüréhez
800 g
burgonya
(tisztított súly)
80 ml
tej
180 g
vaj

Elkészítés
  1. A csirkemellet hosszában félbevágjuk, így négy szeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

  2. Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, majd a csirkemelleket közepes lángon, mindkét oldalukon kb. 3-3 percig elősütjük, hogy színt kapjanak. Ezután kivesszük és félretesszük.

  3. Ugyanabban a serpenyőben összekeverjük a sajtkrémet, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Alacsony lángon kevergetve átmelegítjük, amíg krémes mártást kapunk.

  4. Egy hőálló tálba fektetjük az elősütött csirkeszeleteket. Mindegyikre teszünk egy-egy kanál szaftos krémet, majd egy-egy ananászkarikát. Végül bőven megszórjuk reszelt trappistával.

  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megolvad és pirulni kezd.

  6. A burgonyákat kisebb kockákra vágjuk, majd bő, forró, sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, és alaposan összetörjük.

  7. A csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az ananászos csirkemell elrepít a trópusokra! Egyszerűen összedobható, mégis szuper finom étel, ami garantáltan a család kedvence lesz.

A szaftos ananászos csirkemell az édes-sós ízek szerelmeseinek kedvence, mutatjuk is, hogyan készül!

Hozzávalók

2 főre
400 g
csirkemellfilé
bors
2 ek
étolaj
100 g
sajtkrém
1 ek
mustár
2 gerezd
fokhagyma
6 karika
konzerv ananász
150
sajt
A burgonyapüréhez
800 g
burgonya
(tisztított súly)
80 ml
tej
180 g
vaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában félbevágjuk, így négy szeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

  2. Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, majd a csirkemelleket közepes lángon, mindkét oldalukon kb. 3-3 percig elősütjük, hogy színt kapjanak. Ezután kivesszük és félretesszük.

  3. Ugyanabban a serpenyőben összekeverjük a sajtkrémet, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Alacsony lángon kevergetve átmelegítjük, amíg krémes mártást kapunk.

  4. Egy hőálló tálba fektetjük az elősütött csirkeszeleteket. Mindegyikre teszünk egy-egy kanál szaftos krémet, majd egy-egy ananászkarikát. Végül bőven megszórjuk reszelt trappistával.

  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt összesütjük, amíg a sajt szépen megolvad és pirulni kezd.

  6. A burgonyákat kisebb kockákra vágjuk, majd bő, forró, sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, és alaposan összetörjük.

  7. A csirkemellet a burgonyapürével tálaljuk.

szaftos-ananaszos-csirkemell-1
Szaftos ananászos csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Ha valami gyors, de mégis különleges fogásra vágysz, ez a csirke remek választás!

Ha krumplipüré helyett szerinted más köret passzol a szaftos ananászos csirkemell mellé, akkor mutatunk három alternatívát!

Sült polenta

Csőben sült burgonya

Zöldséges rizs

Ha tetszett a Szaftos ananászos csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept