Húsételek

Szaftosmustároskaraj

Szaftos mustáros karaj

Hozzávalók
8 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
mustár
350 ml
víz
200 ml
főzőtejszín
2 tk
keményítő
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
1 csokor
snidling

Elkészítés

A szaftos mustáros karajhoz a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Zsírt melegítünk egy szélesebb lábasban, majd erős hőfokon, oldalanként 1 perc alatt lepirítjuk rajta a hússzeleteket, aztán kivesszük őket egy deszkára. Ne féljünk, ha pörzsanyag keletkezik a lábas alján, mert az kell nekünk – abban vannak az igazi ízek! 

A hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük és a lábasba tesszük a visszamaradt zsírra. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. A húsokat közben bekenjük a mustárral. A hagymát, miután megdinsztelődött, erős hőfokon 1 perc alatt szintén kicsit lepirítjuk. Itt is jó, ha kap egy pörzsanyagot. Visszatesszük a hússzeleteket a lábasba, felöntjük 300 ml vízzel, majd fedő alatt közepes hőfokon 20 percig pároljuk. 

Miután letelt az idő, levesszük róla a fedőt, kivesszük a lábasból a hússzeleteket, a szószt felöntjük a tejszínnel, majd egy perc forralás után a keményítőt elkeverjük a maradék vízben és besűrítjük vele a mártást. A húst a mártással meglocsolva, rizzsel és finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Szaftos mustáros karaj tányéron, rizzsel
Szaftos mustáros karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Nem csodáljuk, ha ez után a szaftos mustáros karaj után megjött a kedved a húsos receptekhez. Itt is van még három nagyon cuccos, nagyon laktató recept!

Lajos-féle pulykapaprikás

Olaszos Dubarry-karaj parmezános krumplipürével

Pulyka saltimbocca

www.streetkitchen.hu

Egy igazán egyszerű étel, amiben semmi extra hozzávaló nincs, szinte tényleg csak olyasmi, ami mindig van otthon, mégis egy rendkívül ízgazdag és szaftos végeredményt hozhatunk ki belőle. És hidd el, az ilyen jellegű ételeknél a titok a hasznos pörzsanyagban rejlik. ;)

Hozzávalók

4 főre
8 szelet
sertéskaraj
(100 g/szelet)
só, bors
0.5 ek
sertészsír
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
mustár
350 ml
víz
200 ml
főzőtejszín
2 tk
keményítő
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
1 csokor
snidling

A szaftos mustáros karajhoz a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Zsírt melegítünk egy szélesebb lábasban, majd erős hőfokon, oldalanként 1 perc alatt lepirítjuk rajta a hússzeleteket, aztán kivesszük őket egy deszkára. Ne féljünk, ha pörzsanyag keletkezik a lábas alján, mert az kell nekünk – abban vannak az igazi ízek! 

A hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük és a lábasba tesszük a visszamaradt zsírra. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. A húsokat közben bekenjük a mustárral. A hagymát, miután megdinsztelődött, erős hőfokon 1 perc alatt szintén kicsit lepirítjuk. Itt is jó, ha kap egy pörzsanyagot. Visszatesszük a hússzeleteket a lábasba, felöntjük 300 ml vízzel, majd fedő alatt közepes hőfokon 20 percig pároljuk. 

Miután letelt az idő, levesszük róla a fedőt, kivesszük a lábasból a hússzeleteket, a szószt felöntjük a tejszínnel, majd egy perc forralás után a keményítőt elkeverjük a maradék vízben és besűrítjük vele a mártást. A húst a mártással meglocsolva, rizzsel és finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Szaftos mustáros karaj tányéron, rizzsel
Szaftos mustáros karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Nem csodáljuk, ha ez után a szaftos mustáros karaj után megjött a kedved a húsos receptekhez. Itt is van még három nagyon cuccos, nagyon laktató recept!

Lajos-féle pulykapaprikás

Olaszos Dubarry-karaj parmezános krumplipürével

Pulyka saltimbocca

Ha tetszett a Szaftos mustáros karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept