Brutális kaják

Szaftosrakottkarfiol

Szaftos rakott karfiol

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
600 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
daráltpaprika-krém
150 ml
víz
100 g
rizs
Az összeállításhoz
500 g
karfiol
700 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
300 g
edami sajt
A raguhoz

Elkészítés

A raguhoz egy lábosba tesszük a zsírt és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 7 perc alatt. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fél percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a darált húst és 2-3 perc alatt azt is átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a fűszerpaprikával, a daráltpaprika-krémmel, felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük. A rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.

A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát és egy kicsit megsózzuk. A tál aljába kanalazzuk a ragu felét, majd megkenjük a tejföl ⅔ részével, belehelyezzük a karfiolrózsákat és rákanalazzuk a ragu másik felét. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, aztán betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Szaftos rakott karfiol
Szaftos rakott karfiol (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 20 perc 

Rakott kajákból sosem elég! Hoztunk is pár hasonlóan király receptet:

Szalonnás rakott krumpli

Besameles rakott brokkoli

Gombás rakott tészta

www.streetkitchen.hu

A rakott dolgokból nálam ez az egyik etalon. Egyszerűen nem tudom megunni. Hidegen is képes vagyok rámenni, a nyitott hűtőajtónál állva. 😀

Hozzávalók

1 kb. 25 x 20 cm-es sütőformához
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
600 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
őrölt kömény
2 tk
fűszerpaprika
1 ek
daráltpaprika-krém
150 ml
víz
100 g
rizs
Az összeállításhoz
500 g
karfiol
700 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
300 g
edami sajt
A raguhoz

A raguhoz egy lábosba tesszük a zsírt és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 7 perc alatt. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fél percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a darált húst és 2-3 perc alatt azt is átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a fűszerpaprikával, a daráltpaprika-krémmel, felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük. A rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.

A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát és egy kicsit megsózzuk. A tál aljába kanalazzuk a ragu felét, majd megkenjük a tejföl ⅔ részével, belehelyezzük a karfiolrózsákat és rákanalazzuk a ragu másik felét. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, aztán betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Szaftos rakott karfiol
Szaftos rakott karfiol (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 20 perc 

Rakott kajákból sosem elég! Hoztunk is pár hasonlóan király receptet:

Szalonnás rakott krumpli

Besameles rakott brokkoli

Gombás rakott tészta

Ha tetszett a Szaftos rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept