A raguhoz egy lábosba tesszük a zsírt és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 7 perc alatt. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fél percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a darált húst és 2-3 perc alatt azt is átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a fűszerpaprikával, a daráltpaprika-krémmel, felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük. A rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát és egy kicsit megsózzuk. A tál aljába kanalazzuk a ragu felét, majd megkenjük a tejföl ⅔ részével, belehelyezzük a karfiolrózsákat és rákanalazzuk a ragu másik felét. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, aztán betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 20 perc