A raguhoz egy lábosba tesszük a zsírt és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 7 perc alatt.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fél percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a darált húst és 2-3 perc alatt azt is átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a fűszerpaprikával, a daráltpaprika-krémmel, felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük.
A rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát és egy kicsit megsózzuk.
A tál aljába kanalazzuk a ragu felét, majd megkenjük a tejföl ⅔ részével, belehelyezzük a karfiolrózsákat és rákanalazzuk a ragu másik felét.
A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, aztán betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szaftosrakottkarfiol
A rakott dolgokból nálam ez az egyik etalon. Egyszerűen nem tudom megunni. Hidegen is képes vagyok rámenni, a nyitott hűtőajtónál állva. 😀
A rakott karfiol az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a magyar konyha tudja, hogyan kell a legegyszerűbb hozzávalókból is csodát varázsolni. Ízes darált hús, rétegekbe bújtatott karfiol… Ez az igazi komfortkaja!
Hozzávalók
A raguhoz
Az összeállításhoz
Elkészítés
A raguhoz egy lábosba tesszük a zsírt és közepes hőfokon megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kb. 7 perc alatt.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fél percig tovább pirítjuk, majd beletesszük a darált húst és 2-3 perc alatt azt is átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, a fűszerpaprikával, a daráltpaprika-krémmel, felöntjük a vízzel és 10 percig főzzük.
A rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben 6-8 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát és egy kicsit megsózzuk.
A tál aljába kanalazzuk a ragu felét, majd megkenjük a tejföl ⅔ részével, belehelyezzük a karfiolrózsákat és rákanalazzuk a ragu másik felét.
A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, aztán betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Ez az étel nemcsak finom, hanem a családi asztal meghitt hangulatának egyik alapköve.
Rakott kajákból sosem elég! Hoztunk is pár hasonlóan király receptet:
Ha tetszett a szaftos rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



