A legjobb reggelik

Szalonnás-krumplisomlett

Szalonnás-krumplis omlett

Hozzávalók
100 g
kenyérszalonna
1 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
200 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
só, bors
2 db
tojás
0.25 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
0.25 db
kápia paprika
0.25 db
sárga kaliforniai paprika
3 db
koktélparadicsom
50 ml
habtejszín

Elkészítés

Így készül a szlaonnás-krumplis omlett.

Az omlett elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük a zsírját az olajon. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk. 

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk, amíg pirul a hagyma.
Kinyomkodjuk a krumpliból a vizet, és ezt is a serpenyőbe dobjuk. Borsozzuk és tovább pirítjuk, míg a burgonya megpuhul.
A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk és elkeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a burgonyás alapra, egyenletesen eloszlatjuk, és alacsony lángon készre sütjük. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, félbehajtjuk, és friss zöldségekkel tálaljuk.

szalonnas-krumplis-omlett
Szalonnás-krumplis omlett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Reggelire kerestek recepteket, hogy jól induljon a napotok? A szalonnás-krumplis omlett mellé ezeket ajánlunk még néhány kaját, amivel tutira levesztek a lábáról bárkit!

Sütőtökös rántotta

Spenótos-túrós batyu

Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta

www.streetkitchen.hu

Gondoltál már rá, hogy szalonnás-krumplis omlettet készíts? Ha nem, akkor itt az ideje! Lajos megalkotta, kipróbálta, és csak ajánlani tudja!

Hozzávalók

1 főre
100 g
kenyérszalonna
1 ek
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
200 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
só, bors
2 db
tojás
0.25 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
0.25 db
kápia paprika
0.25 db
sárga kaliforniai paprika
3 db
koktélparadicsom
50 ml
habtejszín

Így készül a szlaonnás-krumplis omlett.

Az omlett elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük a zsírját az olajon. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk. 

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk, amíg pirul a hagyma.
Kinyomkodjuk a krumpliból a vizet, és ezt is a serpenyőbe dobjuk. Borsozzuk és tovább pirítjuk, míg a burgonya megpuhul.
A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk és elkeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a burgonyás alapra, egyenletesen eloszlatjuk, és alacsony lángon készre sütjük. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, félbehajtjuk, és friss zöldségekkel tálaljuk.

szalonnas-krumplis-omlett
Szalonnás-krumplis omlett (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Reggelire kerestek recepteket, hogy jól induljon a napotok? A szalonnás-krumplis omlett mellé ezeket ajánlunk még néhány kaját, amivel tutira levesztek a lábáról bárkit!

Sütőtökös rántotta

Spenótos-túrós batyu

Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta

Ha tetszett a Szalonnás-krumplis omlett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept